ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν τα βάζουν κάτω – Συνεχίζουν τις προσπάθειες για να δέχονται και ανεμβολίαστους στους χώρους εστίασης

Δεν τα βάζουν κάτω – Συνεχίζουν τις προσπάθειες για να δέχονται και ανεμβολίαστους στους χώρους εστίασης

Γίνονται έντονες προσπάθειες για άρση του μέτρου απαγόρευσης των ανεμβολίαστων πολιτών στους χώρους εστίασης, αναφέρει ο κ. Φάνος Λεβέντης, αφού ένα τέτοιο μέτρο κατά τη γνώμη του δηλώνει κοινωνικό διαχωρισμό και θα επιφέρει εν τέλει αντίθετα αποτελέσματα.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο ΓΓ του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης, μίλησε για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια άρσης του περιοριστικού μέτρου που απαγορεύει την έλευση ανεμβολίαστων σε χώρους εστίασης, τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών και την επόμενη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας.

Αρχικά ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως πραγματοποιήθηκε ήδη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας: «Εμείς παραθέσαμε τις θέσεις και τα επιχειρήματα μας κατά του μέτρου αυτού. Θα υπάρξει όμως ακόμα μια συνάντηση στο τέλος της εβδομάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα ποιες είναι οι μέχρι στιγμής αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, ανέφερε πως μερικοί δέχονται το μέτρο αυτό διότι από την αρχή αποφάσισαν να λειτουργούν έτσι, με είσοδο αποκλειστικά στους εμβολιασμένους. Τόνισε όμως, πως η πλειοψηφία αντιτίθεται σε αυτό το μέτρο και διαμαρτύρεται. Πιο συγκεκριμένα, εξέφρασε την ανησυχία του για τους χώρους που εξυπηρετούν συνήθως οικογένειες, και υποστήριξε πως αυτοί θα έχουν μεγάλο πρόβλημα και πολλοί ήδη σκέφτονται να κλείσουν αφού δεν θα τους συμφέρει οικονομικά. Εξήγησε, πως δεν μπορούμε να αποκλίνουμε τα παιδιά και ότι εκτός από το να πλήττεται η οικονομία, με το μέτρο αυτό δημιουργείται σοβαρός κοινωνικός διαχωρισμός.

Συνέχισε λέγοντας, «αυτό το μέτρο θα επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά αφού ο κόσμος θα ξεκινήσει να μαζεύεται σε σπίτια, κι αυτό είναι πολύ χειρότερο, γιατί εκεί δεν θα τηρούνται κανόνες και μέτρα, όπως τηρούνται τις πλείστες φορές στους χώρους εστίασης.»

Σχετικά με τη διάρκεια ισχύος του μέτρου αυτού, ο κ. Λεβέντης απάντησε «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» με την πεποίθηση ότι αυτό θα αναθεωρηθεί. Επισήμανε ότι μέχρι στιγμής το μέτρο ισχύει από τις 15 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε για το μέχρι πότε θεωρεί ο ίδιος ότι ένα τέτοιο μέτρο θα έπρεπε να ισχύει, λέγοντας: «Δεν υπάρχει απάντηση γι’ αυτό επειδή δεν το αποδεχόμαστε και θα δούμε με ποιο τρόπο θα υπερπηδήσουμε την επιβολή αυτής της πρόνοιας. Για να γίνει κάτι αποδεκτό πρέπει να υπάρχει και μια αναλογικότητα, η οποία τώρα απουσιάζει».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top