ΔΙΕΘΝΗ

'Εβαλε φωτιά στο σώμα του και προκάλεσε πυρκαγιά - 18 τραυματίες στη Τυνησία

'Εβαλε φωτιά στο σώμα του και προκάλεσε πυρκαγιά - 18 τραυματίες στη Τυνησία

Ένας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε μέσα στα γραφεία του ισλαμιστικού κόμματος Ενάχντα της Τυνησίας, προκαλώντας πυρκαγιά στο κτίριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 18 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο στελέχη του κόμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του κόμματος, ένα "μάχιμο μέλος του" έχασε τη ζωή του. Πρόκειται για έναν πρώην θυρωρό του Ενάχντα, ηλικίας 51 ετών, ο οποίος βρέθηκε "απανθρακωμένος", όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το θύμα ήταν υποστηρικτής του κόμματος και "αυτοπυρπολήθηκε στο ισόγειο" του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του.

Ο Αντιπρόεδρος του κινήματος, Αλί Λααριάντ, ο οποίος πήδηξε από τον δεύτερο όροφο για να γλιτώσει από τις φλόγες, καθώς και ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Σούρα, Αμπντελκαρίμ Χαρούνι, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανέφεραν μέλη του κόμματος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Λααριάντ, πρώην Πρωθυπουργός της Τυνησίας, φέρει πολλά κατάγματα. Πλάνα που μεταδόθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πυκνό καπνό να υψώνεται από το κτίριο του Ενάχντα, ενώ αξιωματούχοι και απλά μέλη προσπαθούν να βγουν έξω, με κάποιους να πηδούν από τα παράθυρα.

Ο Γανούσι, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Κοινοβουλίου, δεν βρισκόταν στα γραφεία όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά. Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι διενεργείται έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς και την απόδοση ευθυνών.

Το Ενάχντα ήταν το μεγαλύτερο κόμμα στο Κοινοβούλιο της Τυνησίας, η λειτουργία του οποίου ανεστάλη από τον Πρόεδρο της χώρας Καίς Σάγιεντ τον περασμένο Ιούλιο.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top