ΔΙΕΘΝΗ

Σκέψεις για χορήγηση 3ης δόσης εμβολίου στους 5 μήνες μετά από την 2η - Αιτία η ραγδαία αύξηση της «Όμικρον»

Σκέψεις για χορήγηση 3ης δόσης εμβολίου στους 5 μήνες μετά από την 2η - Αιτία η ραγδαία αύξηση της «Όμικρον»

Ενώ συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκόσμια, διάφορες χώρες άρχισαν να λαμβάνουν την απόφαση να μειωθεί το διάστημα των έξι μηνών μεταξύ της τελευταίας και της αναμνηστικής δόσης αφού διαπιστώνουν ότι η προστασία ιδιαίτερα έναντι της μετάλλαξης Όμικρον, περιορίζεται μετά την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα μειωθεί το διάστημα μεταξύ της δεύτερης δόσης του εμβολίου κατά της COVID-19 και της ενισχυτικής λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορωνοϊού. Μέχρι πρότινος η Αυστραλία προσέφερε τρίτη, ενισχυτική δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε όλους όσοι είναι άνω των 18 ετών έξι μήνες μετά τη δεύτερη. Όμως λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του Όμικρονο Αυστραλός Υπουργός Υγείας Γρκεγκ Χαντ δήλωσε ότι το μεσοδιάστημα θα μειωθεί στους πέντε μήνες. Η χώρα ήδη έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστό εμβολισμού παγκοσμίως, με σχεδόν το 90% του πληθυσμού της άνω των 16 ετών να έχει ανοσοποιηθεί πλήρως.

Ασία

Το Υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 16.141 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τις 1.398.413. Οι θάνατοι 209 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο κράτος της Ασίας στους 27.611 νεκρούς, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Οι Φιλιππίνες ξεπέρασαν το τραγικό ορόσημο των 50.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, παρότι η επιδημιολογική κατάσταση βελτιώθηκε από τον περασμένο μήνα. Το φιλιππινέζικο Υπουργείο Υγείας πρόσθεσε χθες Σάββατο άλλους 135 θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 στον επίσημο απολογισμό των θυμάτων, ενώ ενημέρωσε πως τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 356 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Το Υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις 24 ώρες ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο υπέκυψαν 31 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 4.626 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 7.774 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 306 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19. Με 475.434 θανάτους επί συνόλου 34.690.510 μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά της, η υποήπειρος 1,3 δισεκ. κατοίκων καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 92.281 (-996 σε 24 ώρες).

Eυρώπη

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Ρωσίας ανακοίνωσαν χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.171 θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 30.288 κρούσματα του SARS-CoV-2. Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Ρωσική Ομοσπονδία ανήλθε σε 288.351 νεκρούς επί συνόλου 8.709.964 μολύνσεων. Τα στοιχεία που ανακοινώνει το κυβερνητικό κέντρο επιτήρησης και αντιμετώπισης της επιδημιολογικής κρίσης θεωρούνται υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Τα πρώτα έξι κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον εντοπίστηκαν στην Τουρκία, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο Υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber. Οι πέντε από τις μολύνσεις εντοπίστηκαν στη Σμύρνη (Ιζμίρ) και άλλη μια στην Κωνσταντινούπολη, διευκρίνισε ο κ. Κότζα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Σύμφωνα με τον Υπουργό, οι ασθενείς "δεν χρειάζονταν εισαγωγή σε νοσοκομεία", καθώς "είχαν πολύ ελαφριά συμπτώματα" και δεν "αντιμετώπισαν κανένα σοβαρό πρόβλημα".

Η Ιταλία κατέγραψε το τελευταίο εικοσιτετράωρο 21.042 περιστατικά κορωνοϊού και 96 θανάτους. Από την αρχή της πανδημίας, οι μολύνσεις στην χώρα είναι 5.206.305 και οι θάνατοι 134.765. Συνολικά, σήμερα έγιναν 565.077 διαγνωστικά τεστ, το 3,7% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 818 ασθενείς με κορωνοϊό ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 6.539. Σύμφωνα, δε, με το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου η πιθανότητα μόλυνσης μειώνεται κατά 76%. Έπειτα από πέντε μήνες, όμως, η ασπίδα προστασίας περιορίζεται στο 39%. Για τον λόγο αυτό, καθίσταται αναγκαία η χορήγηση νέας δόσης. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας, οι μη εμβολιασμένοι πολίτες που προσβάλλονται από την ασθένεια, αντιμετωπίζουν κίνδυνο θανάτου 16 φορές μεγαλύτερο απ` όσους έχουν κάνει την "αναμνηστική δόση".

Η Βρετανία κατέγραψε χθες 54.073 νέες μολύνσεις από τον κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 και άλλους 132 θανάτους που σημειώθηκαν 28 ημέρες έπειτα από ένα θετικό τεστ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Την Παρασκευή είχαν ανακοινωθεί 58.194 νέες μολύνσεις και 120 θάνατοι. Νωρίτερα η Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε πως καταγράφηκαν άλλες 633 μολύνσεις από την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα να ανέλθει στα 1.898.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 36.646 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 6.509.863, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Κυριακή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Οι θάνατοι 132 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα στους 105.638 νεκρούς μέχρι σήμερα, κατά την ίδια πηγή.

Λατινική Αμερική

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν ακόμη 235 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 2.665 κρούσματα του SARS-CoV-2. Με 296.620 θανάτους αφότου εκδηλώθηκε στην επικράτειά του, το Μεξικό των 126 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην υφήλιο σε απόλυτα μεγέθη.

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 53 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 3.355 κρούσματα του SARS-CoV-2. Τα δεδομένα για την επιδημιολογική κατάσταση τείνουν να είναι μειωμένα τα Σαββατοκύριακα. Με 616.744 νεκρούς αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά του, το μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής με 212 εκατομμύρια κατοίκους καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον πλανήτη σε απόλυτα μεγέθη, πίσω από τις ΗΠΑ. Τα

Μέση Ανατολή

Το ιρανικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 58 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 1.681 κρούσματα του SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ισλαμική Δημοκρατία έχει φθάσει από την εκδήλωσή της στην ιρανική επικράτεια τον Φεβρουάριο του 2020 τους 130.661 νεκρούς επί συνόλου 6.152.524 μολύνσεων. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) ιρανικών νοσοκομείων νοσηλεύονται 3.126 ασθενείς με την COVID-19.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top