ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πρασινίζει» η κυβέρνηση – Διαγωνισμός για 32 ηλεκτροκίνητα βαν

«Πρασινίζει» η κυβέρνηση – Διαγωνισμός για 32 ηλεκτροκίνητα βαν

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, με σκοπό την προώθηση καθαρών και ενεργειακά αποδοτικών οχημάτων και τη βελτίωση της συμβολής του τομέα των μεταφορών για τη μείωση των ανθρακούχων εκπομπών και άλλων ρύπων στην ατμόσφαιρα, έχει πρόσφατα προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια 32 μικρών ηλεκτροκίνητων οχημάτων τύπου βαν για κάλυψη αναγκών του Δημοσίου.

Η προκήρυξη έγινε από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών με ανοικτή διαδικασία προσφορών και το συνολικό κόστος αγοράς εκτιμάται γύρω στα €1.120.000 περιλ. του ΦΠΑ, το οποίο θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών.

Η αγορά εμπίπτει στο στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απεξάρτηση από τα ρυπογόνα καύσιμα και μείωση των ρύπων στην ατμόσφαιρα και αφορά στην προμήθεια καθαρών ελαφρών οχημάτων που, μεταξύ άλλων, για τη Δημόσια Υπηρεσία καθορίστηκε σε ποσοστό 31,9% επί του συνόλου των προμηθειών οχημάτων μέσω συμβάσεων για την περίοδο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

Τα οχήματα προορίζονται για χρήση κυρίως εντός πόλεων και η ελάχιστη αυτονομία κίνησής τους έχει καθοριστεί στα 330 χιλιόμετρα.

Στα Τμήματα και Υπηρεσίες που θα παραδοθούν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών θα προχωρήσει με την εγκατάσταση κατάλληλων σημείων φόρτισης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top