ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αύξηση στα κρούσματα παγκοσμίως - Άρχισε και η έλλειψη εμβολίων

Αύξηση στα κρούσματα παγκοσμίως - Άρχισε και η έλλειψη εμβολίων

Η κυβέρνηση του Ισημερινού αποφάσισε χθες Τρίτη να απαγορευθούν οι θρησκευτικές τελετές και οι εορτασμοί σε δημόσιους χώρους ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού ενώ η απογραφή του νέου υπουργού Υγείας της Γερμανίας αποκάλυψε «σημαντική έλλειψη" εμβολίων ενόψει του πρώτου τριμήνου του 2022.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού αποφάσισε χθες Τρίτη να απαγορευθούν οι θρησκευτικές τελετές και οι εορτασμοί σε δημόσιους χώρους ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε η Υπουργός Υγείας, η Χιμένα Γκαρσόν.

"Στους δημόσιους χώρους θα απαγορευθούν εκδηλώσεις όπως οι συναυλίες, οι παιδικές γιορτές, οι λειτουργίες και οι εορτασμοί για την έλευση του νέου έτους", είπε η κυρία Γκαρσόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τα μέτρα αυτά αποφασίστηκαν εξαιτίας της "σημαντικής" αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, εξήγησε η Υπουργός.

Εξάλλου, για "σημαντική έλλειψη" εμβολίων κατά της COVID-19 έκανε λόγο ο νέος Υπουργός Υγείας της Γερμανίας Καρλ Λάουτερμπαχ, αποκαλύπτοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραγγείλει λιγότερες δόσεις εμβολίων από όσες είναι αναγκαίες προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η εμβολιαστική εκστρατεία.

"Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πάντα επαινούσα τον προκάτοχό μου. Όμως έχουμε σοβαρή έλλειψη εμβολίων για το επόμενο έτος. Αυτό έδειξε η απογραφή μας", φέρεται -σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel- να δήλωσε ο κ. Λάουτερμπαχ στους υπουργούς Υγείας των ομόσπονδων κρατιδίων με τους οποίους είχε χθες το βράδυ πολύωρη διαβούλευση.

Βραζιλία
------

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 92 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 3.826 κρούσματα του SARS-CoV-2, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα στοιχεία δεν είναι ολοκληρωμένα, καθώς δεν υπέβαλαν νεότερα δεδομένα οκτώ από τις 27 οντότητες της ομοσπονδίας εξαιτίας κυβερνοεπιθέσεων που υπέστησαν την περασμένη Παρασκευή.

Έχοντας καταγράψει 616.970 νεκρούς αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά του, το μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής με 212 εκατομμύρια κατοίκους καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στην υφήλιο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω από τις ΗΠΑ. Οι μολύνσεις έφθασαν τις 22.195.775 η Βραζιλία παραμένει τρίτη παγκοσμίως στην κατάταξη βάσει του αριθμού των κρουσμάτων, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και την Ινδία, τουλάχιστον με βάση τα επίσημα δεδομένα.

Νότια Κορέα
------------
Οι αριθμοί των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού και των ασθενών με την COVID-19 που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση έσπασαν ρεκόρ σήμερα στη Νότια Κορέα, όπου η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναφέρει σε ισχύ αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για να ανακόψει τη ραγδαία αύξηση των μολύνσεων.

Το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 7.850 κρούσματα του SARS-CoV-2, τα 7.828 εκ των οποίων οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, αυξάνοντας το σύνολο των περιπτώσεων στις 536.495, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (KDCA). Πρόκειται για αριθμό που έσπασε το ρεκόρ της περασμένης Τετάρτης (7.174).

Τα κρούσματα παραμένουν στο φάσμα από τα 4.000 ως τα 7.000 από τις αρχές του μήνα, μερικές εβδομάδες αφού τα μέτρα χαλάρωσαν, την 1η Νοεμβρίου. Οι θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 έφθασαν τους 70, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 4.456 νεκρούς. Το ρεκόρ θανάτων (94) καταγράφηκε μία ημέρα νωρίτερα. Ο δείκτης θνητότητας παρέμεινε στο 0,83%.

Τουρκία
---------
Το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 21.477 κρούσματα του SARS-CoV-2 έπειτα από 358.117 τεστ, με τις καταγεγραμμένες μολύνσεις να φθάνουν συνολικά τις 9.080.452.

Οι θάνατοι άλλων 181 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων στους 79.503 νεκρούς μέχρι χθες από την 11η Μαρτίου 2020, όταν εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην τουρκική επικράτεια.

Στο μέτωπο της εκστρατείας ανοσοποίησης, από τη 14η Ιανουαρίου 2021 έχουν εμβολιαστεί πλήρως σχεδόν 51 εκατομμύρια άνθρωποι -επί συνόλου πληθυσμού 83 εκατ.-, ενώ πάνω από 56 εκατ. έχουν λάβει πρώτη δόση, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Συνολικά έχουν χορηγηθεί 121,93 εκατ. δόσεις, συμπεριλαμβανομένων τρίτων, αναμνηστικών.

Ιράν
---------
Το Ιρανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 67 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 2.784 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ισλαμική Δημοκρατία έχει φθάσει από την εκδήλωσή της στην ιρανική επικράτεια τον Φεβρουάριο του 2020 τους 130.831 νεκρούς επί συνόλου 6.160.303 μολύνσεων.

Μέχρι χθες είχαν λάβει πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 58,85 εκατομμύρια πολίτες, εξ αυτών 49,72 εκατ. τη δεύτερη και αναμνηστική 2,97 εκατ., πάντα σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Καμπότζη
--------
Το Υπουργείο Υγείας της Καμπότζης ανακοίνωσε χθες Τρίτη τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2, διευκρινίζοντας πως φορέας είναι Καμποτζιανή η οποία επέστρεψε στη χώρα από την Γκάνα.

Η 23χρονη, έγκυος 15 εβδομάδων, επέστρεψε από την Γκάνα μέσω Ντουμπάι και Μπανγκόκ. Εισήχθη σε νοσοκομείο για θεραπεία.

ΗΠΑ
--------
Οι ΗΠΑ, επισήμως η χώρα που έχει υποστεί το βαρύτερο χτύπημα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στην υφήλιο, ξεπέρασε χθες Τρίτη το τραγικό ορόσημο των 800.000 θανάτων εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, με βάση την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ο αριθμός τους είναι υψηλότερος από τον πληθυσμό ολόκληρων αμερικανικών πολιτειών, όπως η Βόρεια Ντακότα ή η Αλάσκα.

Γερμανία
---------
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 51.301 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 6.613.730, δείχνουν οι αριθμοί που δημοσιοποίησε σήμερα Τετάρτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 453 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα στους 106.680 νεκρούς μέχρι σήμερα, κατά την ίδια πηγή.

Χιλή
---------
Το Υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 970 του SARS-CoV-2, με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τις 1.785.124. Πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό που ανακοινώνεται από την 19η Οκτωβρίου.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν 7 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 38.723 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της απομάκρυνσης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top