ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Προειδοποιεί ο Δρ. Καραγιάννης - «Αργά ή γρήγορα θα δούμε απότομη αύξηση κρουσμάτων, προσπαθήσαμε να μην χαλάσουμε τα Χριστούγεννα»

Προειδοποιεί ο Δρ. Καραγιάννης - «Αργά ή γρήγορα θα δούμε απότομη αύξηση κρουσμάτων, προσπαθήσαμε να μην χαλάσουμε τα Χριστούγεννα»

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες (21/12) από την Κυβέρνηση, σχολίασε ο Δρ. Καραγιάννης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» τόνισε πως αργά ή γρήγορα θα δούμε αύξηση κρουσμάτων.  

«Τα μέτρα που συζητήσαμε χωρίς καμία αλλαγή, είναι ακριβώς τα ίδια. Έγινε μια προσπάθεια να μην χαλάσουμε την εορταστική περίοδο αλλά να γίνει κάτω από τις πιο ασφαλείς συνθήκες. Τα self-test είναι καλό μέτρο για προστασία πριν από τις συναθροίσεις. Δεν θέλουμε να μας ξεφύγει η κατάσταση. Πρέπει να δούμε και σήμερα πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση. Αργά ή γρήγορα θα δούμε μια απότομη αύξηση γιατί ο ιός είναι στην κοινότητα. Πέραν των 80 ύποπτων κρουσμάτων στα αεροδρόμια έχουν σταλεί για αναλύσεις και ενδεχομένως να είναι από τη μετάλλαξη Όμικρον», είπε αρχικά ο Δρ. Καραγιάννης.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «ο λόγος που συστήνουμε το τεστ σε όλους τους χώρους πλέον διότι φαίνεται ότι πολλά άτομα δεν προστατεύονται από την επαναλοίμωξη. Δηλαδή να νοσήσει κάποιος, να περάσει ένα χρονικό διάστημα και να αρρωστήσει ξανά. Αυτή τη στιγμή δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσον η Όμικρον προσβάλλει νεαρές ηλικίες. Προσβάλλει κάθε ηλικία. Υπάρχει ακόμη έτσι αυτή η διφορούμενη άποψη όσον αφορά τη νόσηση. Αν είναι ήπια ή μέτρια ή βαριά όπως η Δέλτα. Έχουμε κάποιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Είχαμε μια παρατεταμένη ψηλών αριθμών κρουσμάτων. Αυτό εμπεριέχει και κινδύνους για τις νοσηλείες. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε με τις ενισχυτικές δόσεις. Η Moderna το έχει κάνει αυτό και έχει ζητήσει άδεια να κυκλοφορήσουν. Τότε θα είμαστε σε καλύτεροι θέση να ξεκάνουμε με τον ιό ή να περιορίσουμε τον ιό με τις μολύνσεις».

Καταληκτικά ανέφερε πως «για την ενισχυτική δόση το συζητήσαμε να γίνει νωρίτερα, το συζητήσαμε τη Δευτέρα και το έχει υπόψη του ο υπουργός. Αυτό που θέλουμε είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα κέντρα τα εμβολιαστικά».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

22 λιγότερες

22 λιγότερες

Back to top