ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πιέζουν οι επιχειρήσεις για μείωση της διάρκειας απομόνωσης των φορέων Covid

Βρετανία: Πιέζουν οι επιχειρήσεις για μείωση της διάρκειας απομόνωσης των φορέων Covid

Εκπρόσωποι επιχειρήσεων και Συντηρητικοί Βουλευτές στη Βρετανία πιέζουν τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ και να μειώσει περαιτέρω τη χρονική διάρκεια της απομόνωσης όσων διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό στις πέντε ημέρες.

Οι υποστηρικτές μιας τέτοιας αλλαγής τονίζουν ότι θα λειτουργούσε ευεργετικά ως προς την πλήρωση ελλείψεων προσωπικού που παρατηρούνται σε επιχειρήσεις και νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα συγκεντρωτικά στοιχεία, μακριά από το πόστο τους βρίσκονται λόγω μόλυνσης από τον κορωνοϊό πάνω από 18.000 γιατροί, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό των νοσοκομείων. Υπολογισμοί του Πανεπιστημίου Southbank του Λονδίνου κατέληξαν μάλιστα στο συμπέρασμα ότι στο χείριστο σενάριο θα μπορούσε να απουσιάζει ταυτόχρονα έως και το 40% του υγειονομικού προσωπικού του δημοσίου συστήματος υγείας NHS.

Συνολικά υπολογίζεται ότι σε κατ’ οίκον απομόνωση βρίσκονται περίπου 800.000 φορείς αυτή την εορταστική περίοδο.

Ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ έχει ήδη μειώσει το χρόνο της καραντίνας των φορέων Covid από τις δέκα στις επτά ημέρες, εφόσον υποβληθούν σε self test την έκτη και έβδομη ημέρα τα οποία θα βγουν αρνητικά.

Η διάρκεια της απομόνωσης παραμένει δέκα ημέρες σε Σκωτία, Ουαλία και Β. Ιρλανδία.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βρετανικής Βιομηχανίας λόρδος Μπιλιμόρια επισήμανε ότι στη Νότια Αφρική έχει καταργηθεί η υποχρέωση απομόνωσης για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Η Κέιτ Νίκολς, από τον οργανισμό UK Hospitality που εκπροσωπεί τις βρετανικές επιχειρήσεις εστίασης, σημείωσε ότι η μείωση της διάρκειας της καραντίνας κατά τρεις ημέρες έχει ήδη περιορίσει τις απουσίες προσωπικού στην αλυσίδα διανομής τροφίμων.

Η βουλευτής βορείου Λονδίνου των Συντηρητικών Τερέζα Βίλιερς δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά τη μείωση των υποχρεωτικών περιόδων απομόνωσης»

Οι υποστηρικτές της αλλαγής επικαλούνται επίσης τις δηλώσεις δύο κορυφαίων επιστημόνων, του σερ Τζον Μπελ από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και του καθηγητή Πολ Χάντερ από το Πανεπιστήμιο East Anglia που υποστήριξαν αντίστοιχα τη μείωση του χρόνου απομόνωσης εφόσον γίνονται self test, καθώς και ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να επιτρέπεται και στους φορείς κορωνοϊού να διάγουν χωρίς περιορισμούς την καθημερινότητά τους.

Επίσης, ο καθηγητής Τιμ Σπέκτορ του King’s College, που καταγράφει τη διασπορά του κορωνοϊού με βάση τις αναφορές συμπτωμάτων από τους πολίτες και έχει σημειώσει ότι η πλειοψηφία των νεότερων κρουσμάτων είναι ηπιότερα, τάχθηκε υπέρ της μείωσης της καραντίνας λέγοντας ότι «θα προστάτευε την οικονομία».

Παρά τις πιέσεις, ωστόσο, η κυβέρνηση απαντά ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή σχέδια για περαιτέρω μείωση της χρονικής διάρκειας της απομόνωσης για τους φορείς κορωνοϊού.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top