ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Εξετάζει το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο Υπ. Υγείας – Απάντησε και για το ενδεχόμενο του lockdown – ΒΙΝΤΕΟ

Εξετάζει το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο Υπ. Υγείας – Απάντησε και για το ενδεχόμενο του lockdown – ΒΙΝΤΕΟ

Για τα μέτρα που αναμένεται να συζητηθούν και να «κλειδώσουν» μετά την σημερινή σύσκεψη με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, μίλησε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του SIGMA «Πρωτοσέλιδο», ο Υπ. Υγείας ανέφερε πως παρόλο που τα κρούσματα είναι αυξημένα, οι νοσηλείες παραμένουν σταθερές, σημειώνοντας πως είναι το πιο σημαντικό ζήτημα για την λήψη επιπρόσθετων μέτρων.

«Πάντα προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα που θα υπάρξουν στα μέλλον. Το Υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με τον ΟΚΥπΥ αποφάσισε να ανοίξουν 6 νέες κλίνες με την προϋπόθεση αυτές οι 6 να γίνουν 12. Υπάρχει επίσης σκέψη σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη να έχουμε ακόμα περίπου 15 κλίνες μονάδες εντατικής θεραπείας από τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης το Υπουργείο Υγείας έχει πλάνο αν χρειαστούμε νέες κλίνες να έχουμε ακόμη 30 κοινές κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την συνάντηση με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, είπε: «πρέπει να ακούσω πρώτα τους ειδικούς και μετά θα τοποθετηθούμε. Θεωρώ ότι κάποια από τα μέτρα που θα αποφασιστούν κύριο στόχο θα έχουν την μείωση της μετάδοσης της παραλλαγής Όμικρον. Αυτός θα είναι ο κυριότερος στόχος μας ως Υπουργείο Υγείας. Με το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα».

Για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown ο κ. Χατζηπαντέλας είπε πως πιθανόν να μην του το προτείνουν σήμερα, ωστόσο αν αυξηθούν τρομακτικά οι νοσηλείες και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, τότε αυτό θα εξεταστεί, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Τέλος κληθείς να σχολιάσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένει την γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα και θα το δει και αυτό το θέμα.

Δείτε εδώ το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top