ΠΑΡΑ-THEMA

Κραυγή απόγνωσης από Κύπρια μάνα - Η άσχημη εμπειρία που έζησε με το παιδί της στο Νοσοκομείο Λευκωσίας

Κραυγή απόγνωσης από Κύπρια μάνα - Η άσχημη εμπειρία που έζησε με το παιδί της στο Νοσοκομείο Λευκωσίας

Σχετικά με την έλλειψη τμήματος πρώτων βοηθειών στο Μακάρειο νοσοκομείο και τον μη διορισμό παιδιάτρων στο γενικό νοσοκομείο παραπονιούνται συχνά οι γονείς. Περιστατικά που καθιστούν την εξεύρεση λύσης επιτακτική, συμβαίνουν καθημερινά, ανάμεσα τους και  ένα το οποίο εντοπίσαμε σε ανάρτηση στην σελίδα Που πήγαμε και δεν μας άρεσε στο Facebook.

Μια μητέρα, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για την εμπειρία που είχε με το 3 μηνών βρέφος της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας την νύχτα της Πρωτοχρονιάς. Η γυναίκα αναφέρει πως έφτασαν στο νοσοκομείο περίπου στις 9 τη νύχτα  αφού προηγουμένως το μωρό της είχε πέσει από τα χέρια της αδελφής του και χτύπησε στο πάτωμα. Συνέχισε λέγοντας πως υπήρχε πολύς κόσμος που περίμενε να εξυπηρετηθεί και της έδωσαν προτεραιότητα επειδή την είδαν να κλαίει. Έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις για το μωρό της, αλλά και πάλι υπήρχε πολλή καθυστέρηση στη διαδικασία και η γυναίκα ρωτούσε συνεχώς γιατί αργούν τόσο με τις νοσοκόμες να της απαντούν: «Ρώτα τη γιατρό σου». Η γυναίκα εδώ εκφράζει το παράπονο του γιατί να μην υπάρχει παιδίατρος στο νοσοκομείο για την αποφυγή ταλαιπωρίας των παιδιών και την ομαλή εξέταση τους σε εύλογο χρόνο.

Η κοπέλα δηλώνει πως τέσσερις ώρες μετά το ατύχημα της λένε ότι πρέπει να πάνε το μωρό στο Μακάρειο για παρακολούθηση, ενώ ταυτόχρονα όπως λέει, υπήρχε και κρούσμα κορωνοϊού εκείνη τη στιγμή στην αναμονή. Τελικά, όταν το βρέφος ξαναεξετάστηκε φάνηκε πως δεν ήταν αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο. Παρ’ όλα αυτά, εδώ τίθεται το εύλογο ερώτημα του γιατί να υπάρχει αυτή η δυσλειτουργία στη διαδικασία των επειγόντων περιστατικών για τα παιδιά. Η κοπέλα διερωτάται γιατί να μην υπάρχει παιδίατρος στο νοσοκομείο εφόσον το σύστημα τους αναγκάζει να περάσουν από εκεί; «Και γιατί, δεν δημιουργεί το Μακάρειο επείγοντα για παιδιά;» συνεχίζει.

Προσθέτει, «πόσα παιδιά πρέπει να κινδυνέψουν για να αλλάξει αυτό το σύστημα και να γίνει κάτι». Συμπληρώνει πως η ίδια θα στείλει επιστολή στους αρμόδιους με την ελπίδα να ακουστεί.

Κλείνει, στέλνοντας το μήνυμα πως όλοι «Πρέπει να προσπαθήσουμε για τα παιδιά μας, ίσως αλλάξει κάτι.»

Δείτε την ανάρτηση:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top