ΕΛΛΑΔΑ

Καλύτεροι και από έμπειρους επαγγελματίες – Ανήλικοι στην Κρήτη έκαναν 28 διαρρήξεις σε τρεις μήνες

Καλύτεροι και από έμπειρους επαγγελματίες – Ανήλικοι στην Κρήτη έκαναν 28 διαρρήξεις σε τρεις μήνες

Ακόμη και έμπειροι διαρρήκτες θα ζήλευαν την αποτελεσματικότητα δύο ανήλικων "ποντικών" ηλικίας μόλις 16 και 17 χρόνων, που από τον Οκτώβριο είχαν διαρρήξει 28 επιχειρήσεις, οχήματα, ακόμη και εκκλησίες, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ηρακλείου και Αρχανών -Αστερουσίων!

Τέλος στην πλούσια δράση των δυο ανήλικων Ελλήνων μπήκε όταν επιχείρησαν να διαρρήξουν ένα περίπτερο στο Ηράκλειο, τα ξημερώματα της Τετάρτης, αλλά τους είδαν αστυνομικοί του Α΄ τμήματος Ηρακλείου και του τμήματος Χερσονήσου που τους καταδίωξαν όταν τράπηκαν σε φυγή με ένα κλεμμένο μηχανάκι το οποίο εγκατέλειψαν στην περιοχή Μεσσαμπέλια και συνέχισαν πεζή. Όμως, ο ένας συνελήφθη, ενώ ο συνεργός του διέφυγε αρχικά, αλλά παραδόθηκε λίγες ώρες μετά.

Κατά την προανάκριση που συνεχίζεται από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι δύο πιτσιρικάδες είχαν διαπράξει 18 διαρρήξεις και δέκα απόπειρες με λεία χρήματα, μια τηλεόραση, έναν υπολογιστή, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά, προσωπικά έγγραφα και δύο μοτοσικλέτες, την μία εκ των οποίων χρησιμοποίησαν στις διαρρήξεις. Και οι δυο βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, όπως και μέρος από τα κλεμμένα χρήματα και έγγραφα.

Οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές και απείθεια, ενώ και σε βάρος των κηδεμόνων τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους. Η έρευνα συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων διαρρήξεων τις οποίες ενδέχεται να έχουν διαπράξει.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top