Πίσω στα σχολεία χωρίς rapid test σήμερα τα παιδιά προδημοτικής εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία και βρεφοκομικοί σταθμοί

Πίσω στα σχολεία χωρίς rapid test σήμερα τα παιδιά προδημοτικής εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία και βρεφοκομικοί σταθμοί

Επαναλειτουργούν από σήμερα τα σχολεία προδημοτικής εκπαίδευσης, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφοκομικοί σταθμοί, ενώ τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης θα επαναλειτουργήσουν στις 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όλοι ανεξαιρέτως, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό κατά στην επιστροφή τους στις 10 Ιανουαρίου 2022, θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητική εξέταση rapid test ισχύος 48 ωρών. Εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 6 ετών.

Από τις 10 Ιανουαρίου 2022, οι μαθητές της δημοτικής εκπαίδευσης σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητική εξέταση rapid test δύο φορές την εβδομάδα.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κινητές μονάδες του Υπουργείου Υγείας θα συνεχίσουν να επισκέπτονται τα σχολεία για τη διενέργεια της εξέτασης rapid test, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών.

Στη μέση εκπαίδευση οι μαθητές πρέπει να προσκομίζουν αρνητική εξέταση rapid test ισχύος 72 ωρών.

Από την άνω υποχρέωση εξαιρούνται οι μαθητές/μαθήτριες που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα (δύο δόσεις) ή κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης ισχύος 180 ημερών.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για επίλυση του Κυπριακού πριν από τη λήξη της θητείας του εμφανίζεται ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Όπως είχε δηλώσει τον περασμένο Μάρτιο, δεν είναι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος, αλλά αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να επιτευχθεί λύση.