ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σημαντική η συμβολή της Remedica στην ανακαίνιση των κεντρικών γραφείων του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής "Αμερίκος Αργυρίου"

Σημαντική η συμβολή της Remedica στην ανακαίνιση των κεντρικών γραφείων του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής "Αμερίκος Αργυρίου"

● Πολύτιμη η ανακαίνιση τόσο του κτιρίου όσο και των εργαστηριακών χώρων του Κέντρου αφού καθημερινά διενεργούνται εκατοντάδες προληπτικές εξετάσεις στο κτίριο

Στα ανακαινισμένα κεντρικά γραφεία του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής “Αμερίκος Αργυρίου”, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δρ. Αργύρης Αργυρίου και η Διεύθυνση του, τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Remedica Δρ. Μιχάλη Νεοπτολέμου. Με ευκαιρία την πρωτοβουλία που ανέλαβε η εταιρεία να ανακαινίσει σημαντικούς χώρους του κτιρίου του Κέντρου και ως ένδειξη της εκτίμησης της προσφοράς της Remedica, ο Δρ. Αργυρίου εκ μέρους της Διεύθυνσης και του προσωπικού του Κέντρου, απένειμε ειδική ευχαριστήρια πλακέτα.
Η Remedica είναι μια κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία με έδρα την Κύπρο, με εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 160+ χώρες. Ιδρύθηκε το 1980 και ειδικεύεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση υψηλής ποιότητας, ασφαλών και αποτελεσματικών γενόσημων φαρμακευτικών προϊόντων για ανθρώπινη χρήση και αποτελεί σήμερα έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες των εξαγωγικών και οικονομικών δραστηριοτήτων του νησιού.
Αποστολή της Remedica είναι να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της ανθρώπινης ζωής, παρέχοντας ασφαλή και αποτελεσματικά φαρμακευτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και άλλα προϊόντα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φροντίδας, με άμεσο τρόπο και σε προσιτές τιμές. Για την εταιρεία, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) βρίσκεται σε κυρίαρχη θέση. Η φιλανθρωπία για τη Remedica είναι ταυτόσημη με την προσφορά προς την κοινωνία, ενώ η αφοσίωσή της σε ζητήματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία και οι ενέργειές της στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, την οδήγησαν σε πολλές τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις. Η παιδεία, ο αθλητισμός, το περιβάλλον και η κοινωνία, αποτελούν τους τέσσερις κεντρικούς πυλώνες γύρω από τους οποίους η Remedica έχει βασίσει το πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Eυθύνης.

 

Σε δηλώσεις του ο Δρ. Νεοπτολέμου, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους και δήλωσε ότι « Η απόφαση μας σαν εταιρεία να βοηθήσουμε το Κέντρο ήταν άμεση και χωρίς δεύτερη σκέψη. Θεωρώ ότι είναι αδήριτη ανάγκη να προχωρεί κάποιος να προσφέρει στα κοινά και πόσο μάλλον σε οργανισμούς που σχετίζονται με παιδιά. Το έργο του Κέντρου είναι εξαίρετο και τα προληπτικά προγράμματα που προσφέρει στην κυπριακή κοινωνία επιτελούν σημαντικό σκοπό. Οι προληπτικές εξετάσεις σε όλα τα νεογέννητα και όλες τις έγκυες γυναίκες, είναι σήμερα σε θέση να προλαμβάνουν τυχόν δυσλειτουργίες και με τη σωστή διάγνωση να γίνονται σημαντικές διορθωτικές ενέργειες. Το κράτος οφείλει να στηρίξει ακόμα περισσότερο το έργο του Κέντρου με την προσθήκη επιπλέον και άλλων προληπτικών προγραμμάτων για το καλό των παιδιών μας αλλά και της κοινωνίας γενικότερα».


Με τη σειρά του ο Δρ. Αργυρίου είπε «Η ανακαίνιση αυτή όχι μόνο τροχιοδρόμησε μια βέλτιστη, αποτελεσματική και ουσιαστική ανανέωση στο χώρο εργασιών και εξετάσεων του Κέντρου, αλλά έδωσε παράλληλα μια αναζωογόνηση στο χώρο εργασίας των υπαλλήλων μας. Σε ένα φρέσκο και ανανεωμένο περιβάλλον, το Κέντρο μας συνεχίζει ακάθεκτο τη λειτουργία και την προσφορά του και νιώθει περήφανο που υποδέχεται καθημερινά νεογνά μαζί με τους γονείς τους σε ένα όμορφο χώρο».
Το Κέντρο παρέχει αφιλοκερδώς σε όλες τις εγκύους μητέρες και νεογνά, τα προγράμματα του και πιο συγκεκριμένα προσφέρει το Πρόγραμμα Προγεννητικού Ελέγχου, που προσφέρεται σε όλες τις εγκύους γυναίκες στο πρώτο τρίμηνο της κύησης, το Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου Νεογνών καθώς και το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών.


Τα Προγράμματα στοχεύουν στην έγκαιρη διάγνωση χρωμοσωμικών ανωμαλιών, στην έγκαιρη διάγνωση ανωμαλιών του μεταβολισμού στα νεογέννητα και στην έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση της συγγενούς βαρηκοΐας, δηλαδή βαρηκοΐας που υπάρχει σε ένα νεογνό στη γέννηση του, αντίστοιχα.
Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής “Αμερίκος Αργυρίου” εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς τη Remedica για τη στήριξη της προς το Κέντρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Κατέθεσαν νέο υπόμνημα οι δικηγόροι - Θεωρούν «παντελώς άκυρες» την ανακριτική επιτροπή και διαδικασία

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή του 43χρονου που «ξεψύχησε» στην άσφαλτο - Τι κατέδειξε

Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης τραυματία στην Άμμο του Καμπούρη - Δείτε βίντεο

Έφυγε από τη ζωή γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός - «Καλό ταξίδι αγαπημένη συνάδελφε...»Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top