ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πότε «ελευθερώνονται» οι ανεμβολίαστοι - Η μικρή μείωση φέρνει σκέψεις για τις πρώτες χαλαρώσεις

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πότε «ελευθερώνονται» οι ανεμβολίαστοι - Η μικρή μείωση φέρνει σκέψεις για τις πρώτες χαλαρώσεις

Μια νότα αισιοδοξίας δίνουν οι αριθμοί στον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας δίνει την δυνατότητα να προχωρήσουμε σε νέες χαλαρώσεις, από τώρα.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες δυο μέρες εντοπίστηκαν συνολικά 3,797 νέα κρούσματα, ενώ 9 θάνατοι ανακοινώθηκαν. Την ίδια ώρα στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 238 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 76 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 76 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 27 είναι διασωληνωμένοι, οι 4 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 45 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στην καθιερωμένη σύσκεψη του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, θα υπάρξουν σίγουρα κάποιες εισηγήσεις για χαλαρώσεις, ωστόσο αυτές αναμένεται να τις δούμε αργότερα όταν θα πέσει περισσότερο ο αριθμός των κρουσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα το σενάριο που είναι πιο πιθανό, θέλει τις πρώτες χαλαρώσεις κάπου στις αρχές της άνοιξης, νοούμενου ότι δεν θα βρεθούμε αντιμέτωποι μια νέα έξαρση.

Οι πρώτες χαλαρώσεις που αναμένεται να παρθούν είναι στα περιοριστικά μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες, καθώς μέχρι τώρα απαγορεύεται να εισέλθουν σε νυχτερινά κέντρα, χώρους εστίασης και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μείωση της περιόδου του αυτοπεριορισμού από 14 σε 10 ημέρες, για όσα άτομα αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου θετικού περιστατικού και βάσει του πρωτοκόλλου υποχρεούνται να αυτοπεριοριστούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείο Υγείας τα άτομα που ήδη διανύουν τον περιορισμό τους ως στενές επαφές, θα μπορούν μετά την 10η ημέρα να αποδεσμευτούν ενώ αποδέσμευση νωρίτερα από τις 10 ημέρες μπορεί να γίνει με εργαστηριακή εξέταση PCR test με αρνητικό αποτέλεσμα την 7η ημέρα από την επαφή, ή αργότερα με ιδία έξοδα.

Βάσει του πρωτοκόλλου διαχείρισης των στενών επαφών επιβεβαιωμένου θετικού περιστατικού COVID19 υποχρεούνται να αυτοπεριοριστούν, άτομα που δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού, άτομα που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα και έχει παρέλθει η περίοδος των 7 μηνών, άτομα που δεν ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα (διδοσικό εμβόλιο) κι άτομα που νόσησαν και έχει παρέλθει η περίοδος των 90 ημερών

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top