ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάριος Δημητριάδης :Καταχωρήθηκε πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος για άδειας χρήσης λογοτύπων και ονόματος των ΚΑ

Μάριος Δημητριάδης :Καταχωρήθηκε πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος για άδειας χρήσης λογοτύπων και ονόματος των ΚΑ

Ερωτηθείς για το θέμα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης είπε ότι η αγγελία καταχωρήθηκε από τον Έφορο Αποκρατικοποιήσεων στο πλαίσιο απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Είχαμε αποφασίσει όπως πριν προχωρήσουμε σε μια επίσημη διαδικασία, να καταχωρήσουμε μια αγγελία για να δούμε αν όντως υπάρχει ενδιαφέρον», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, προσθέτοντας ότι η καταχώρηση έγινε και στον εγχώριο και στον ξένο Τύπο.

Ο Υπουργός Μεταφορών διαχώρισε τη διαδικασία από τον ευρύτερο στόχο του Υπουργείου για προσέλκυση όσο το δυνατό περισσότερων αερομεταφορέων στο νησί και την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής αεροπορικής συνδεσιμότητας στη χαμηλότερη δυνατή τιμή.

«Τώρα όσον αφορά το όνομα και το λογότυπο είναι μια εντελώς ξεχωριστή διαδικασία και αυτό αφορά καθαρά το αν κρίνει κάποιος ότι είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσει το όνομα και το λογότυπο των ΚΑ», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι «υπάρχουν σποραδικές ενδείξεις, αλλά όπως είχα πει αν δεν υπάρξει επίσημη διαδικασία δεν μπορούμε να κάνουμε οποιοδήποτε σχόλιο».

Χρονοδιάγραμμα μέχρι τις 24 Ιουλίου για εξεύρεση επενδυτών

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε και ανέθεσε στη Μονάδα Αποκρατικοποίησης να προχωρήσει σε διερεύνηση ενδιαφέροντος για την αδειοδότηση μακράς διάρκειας ή παραχώρηση δικαιώματος χρήσης των λογοτύπων και εμπορικών σημάτων των ΚΑ.

Η Μονάδα προχώρησε σε πρόκληση υποβολής ενδιαφέροντος μέσω καταχωρήσεων σε  όλο τον εγχώριο Τύπο και θα ακολουθήσουν καταχωρήσεις σε ΜΜΕ παγκόσμιας εμβέλειας όπως οι Financial Times και η Wall Street Journal.

Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από σοβαρούς επενδυτές, η Μονάδα Αποκρατικοποίησης θα ενημερώσει την Κυβέρνηση η οποία θα δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσει η όλη διαδικασία για διαπραγμάτευση και επιλογή του επενδυτή.

Για τον σκοπό αυτό, καταρτίστηκε σχετικό έγγραφο 60 σελίδων καθορίζει τόσο τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τους όρους και προϋποθέσεις του διαγωνισμού, καθώς και τις οικονομικές προοπτικές της κυπριακής οικονομίας και των προοπτικών των κυπριακών αερομεταφορών.

Το χρονοδιάγραμμα για εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει στις 24 Ιουλίου, με το χρονικό όριο για υποβολή ερωτήσεων και διευκρινίσεων να λήγει στις 6 Ιουλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top