Ο ΠτΔ μεταβαίνει στη Γαλλία – «Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής με επίκεντρο την Πράσινη Ναυτιλία»

Ο ΠτΔ μεταβαίνει στη Γαλλία – «Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής με επίκεντρο την Πράσινη Ναυτιλία»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο για τη Βρέστη, της Γαλλίας, όπου θα συμμετάσχει, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν, στη Σύνοδο «Ένας Ωκεανός» (One Ocean Summit), που διοργανώνει η Γαλλική Προεδρία της ΕΕ, με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου που αρχίζουν το πρωί της Παρασκευής, 11 Φεβρουαρίου, και θα είναι ομιλητής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα «Ένας Ωκεανός Λύσεων για την Κλιματική Αλλαγή».

Θέμα της ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι «Η Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής με επίκεντρο την Πράσινη Ναυτιλία».

Στη συζήτηση θα πάρουν, επίσης, μέρος ο Πρόεδρος Μακρόν και ομάδα ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και ηγέτες άλλων κρατών και διεθνών οργανισμών.

Στη Βρέστη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κυριάκος Κούσιος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Βασίλης Δημητριάδης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Παρίσι κ. Γιώργος Σιακαλλής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει την Κύπρο το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

Σε πέντε προτεραιότητες βασίζεται το διακυβερνητικό πρόγραμμα του Νίκου Χριστοδουλίδη και για το 2026 προγραμματίζονται 59 συνολικά δράσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE