ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Aφρικανικές χώρες θα παράγουν τα δικά τους mRNA εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Aφρικανικές χώρες θα παράγουν τα δικά τους mRNA εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Έξι αφρικανικές χώρες επιλέχθηκαν για να δημιουργήσουν τη δική τους παραγωγή εμβολίου mRNA, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

H αφρικανική ήπειρος έχει αποκλειστεί σε μεγάλο βαθμό από την πρόσβαση σε εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Η Αίγυπτος, η Κένυα, η Νιγηρία, η Σενεγάλη, η Νότια Αφρική και η Τυνησία επιλέχθηκαν ως οι πρώτοι αποδέκτες τεχνολογίας από τον παγκόσμιο κόμβο εμβολίων mRNA του ΠΟΥ, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι η Αφρική μπορεί να παράξει τα δικά της εμβόλια για την καταπολέμηση της Covid και άλλων ασθενειών.

«Κανένα άλλο γεγονός όπως η πανδημία Covid-19 δεν έχει δείξει ότι η εξάρτηση από λίγες εταιρείες για την παροχή παγκόσμιων δημόσιων αγαθών είναι περιοριστική και επικίνδυνη», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Σημείωσε ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για την υγεία και επίτευξης καθολικής υγειονομικής κάλυψης είναι να αυξηθεί σημαντικά η ικανότητα όλων των περιοχών να παράγουν τα προϊόντα υγείας που χρειάζονται.

Η τελετή για την ανακοίνωση μεταφοράς τεχνολογίας mRNA θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες στη σύνοδο κορυφής μεταξύ ΕΕ και Αφρικανικής Ένωσης.

Επί του παρόντος, μόνο το ένα τοις εκατό των εμβολίων που χρησιμοποιούνται στην Αφρική παράγεται στην ήπειρο των περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ο ΠΟΥ δημιούργησε έναν παγκόσμιο κόμβο μεταφοράς τεχνολογίας mRNA στη Νότια Αφρική πέρυσι για να υποστηρίξει τους κατασκευαστές σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος να παράγουν τα δικά τους εμβόλια.

Ο ρόλος του παγκόσμιου κόμβου είναι να διασφαλίσει ότι οι κατασκευαστές σε αυτά τα κράτη έχουν την τεχνογνωσία να κατασκευάζουν εμβόλια mRNA σε κλίμακα και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top