ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ καλεί Υπ. Οικονομικών: Ανάκληση άμεσα της απόφασης για «οικονομικό στραγγαλισμό» του ΓεΣΥ

ΑΚΕΛ καλεί Υπ. Οικονομικών: Ανάκληση άμεσα της απόφασης για «οικονομικό στραγγαλισμό» του ΓεΣΥ

Η αποτυχία του Υπουργού Οικονομικών να τεκμηριώσει την κινδυνολογία, που ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες, ως προς τη βιωσιμότητα του ΓεΣΥ, τον οδήγησε σε πρωτοφανείς μονομερείς αποφάσεις για οικονομικό στραγγαλισμό του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών να αποστερήσει μονομερώς €103εκ. από το ΓεΣΥ, με στόχο αυτά να ανέλθουν στα €150εκ., την ώρα μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος ανάμεσα στον Υπουργό Υγείας και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας επί της διαφοράς που προέκυψε μεταξύ τους, μόνο ως εχθρική ενέργεια απέναντι στο ΓεΣΥ μπορεί να εκληφθεί, η οποία και πρέπει αμέσως να ανακληθεί.

Αυτή η ενέργεια εντάσσεται, δυστυχώς, σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό με στόχο να δημιουργηθεί περιρρέουσα ατμόσφαιρα σε βάρος του συστήματος υγείας, που θα επιτρέψει, ανάλογα και με το αποτέλεσμα των επικείμενων προεδρικών εκλογών, την υλοποίηση του ανομολόγητου στόχου των γνωστών πολέμιων του ΓεΣΥ, για ανατροπή της αρχιτεκτονικής και της φιλοσοφίας του.

Τους προειδοποιούμε ότι ούτε κι αυτή τη φορά θα τα καταφέρουν, αφού θα βρουν μπροστά τους ξανά ολόκληρη την κοινωνία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας κατανοεί ότι το ΓεΣΥ βρίσκεται ακόμη σε βρεφική ηλικία και αυτό που χρειάζεται είναι να το βοηθήσουμε να σταθεί στα πόδια του και όχι να το σκοτώσουμε, όπως οι ορκισμένοι εχθροί του επιδιώκουν.

Ως ΑΚΕΛ, κατά συνέπεια, θα συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε για να θωρακίσουμε το Γενικό Σύστημα Υγείας, αφενός απέναντι στους γνωστούς πολέμιους του και αφετέρου απέναντι στα υπαρκτά προβλήματα και προκλήσεις που αυτό φυσιολογικά αντιμετωπίζει στα πρώτα βήματα του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top