Ηνωμένο Βασίλειο: Τέταρτη δόση εμβολίου κατά COVID για τους άνω των 75 και τους ευπαθείς ενήλικες

Ηνωμένο Βασίλειο: Τέταρτη δόση εμβολίου κατά COVID για τους άνω των 75 και τους ευπαθείς ενήλικες

Οι ευπαθείς πολίτες και όλοι οι κάτοικοι στο Ηνωμένο Βασίλειο άνω των 75 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 την άνοιξη, ανακοίνωσε ο Βρετανός Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ.


Η απόφαση προσφοράς της τέταρτης δόσης ακολουθεί σχετική σύσταση από την Ενιαία Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης.

Το σκεπτικό της απόφασης έγκειται στο ότι η ανοσία ακόμα και από την τρίτη δόση φθίνει με τον καιρό, με τους πιο ηλικιωμένους και τους πιο ευπαθείς, που είναι και πιο ευάλωτοι έναντι του κορωνοϊού, να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση εδώ και μήνες, ορισμένοι ακόμα και τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η πρόσθετη ενισχυτική δόση θα προσφερθεί λοιπόν σε περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή στους άνω των 75, στους τροφίμους οίκων ευγηρίας και στους ανοσοκατεσταλμένους κατοίκους της χώρας από 12 ετών και πάνω.

Σύμφωνα με τον κ. Τζάβιντ, θα συνεχίσει να εξετάζεται το κατά πόσο το πρόγραμμα χορήγησης της νέας ενισχυτικής δόσης θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλες ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες από το φθινόπωρο.

Στις ηλικίες από 18 και πάνω θα χορηγείται ως τέταρτη δόση το σκεύασμα είτε της Pfizer είτε της Moderna, ενώ στις ηλικίες 12-17 ετών θα δίνεται μόνο το εμβόλιο της
Pfizer.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: Εργαζόμαστε για θετικά αποτελέσματα προς επανέναρξη συνομιλιών

ΠτΔ για Κυπριακό: Εργαζόμαστε για θετικά αποτελέσματα προς επανέναρξη συνομιλιών

Όλοι εργαζόμαστε έτσι ώστε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του την Τρίτη στο περιθώριο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων.

BEST OF TOTHEMAONLINE