ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας: Πάνω από 1300 εκπαιδευτικοί απουσιάζουν από τα σχολεία - Αν έκαναν test-to-stay θα βρίσκονταν στις θέσεις τους

Υπ. Παιδείας: Πάνω από 1300 εκπαιδευτικοί απουσιάζουν από τα σχολεία - Αν έκαναν test-to-stay θα βρίσκονταν στις θέσεις τους

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανταποκρινόμενο στο αίτημα που εκφράσθηκε κατά τη χθεσινή παρουσία του Υπουργού ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στοιχεία που αφορούν στις απουσίες εκπαιδευτικών από τα Δημόσια Σχολεία.

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, 1218 εκπαιδευτικοί (Μέσης, Τεχνικής, Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί, Ειδικής Εκπαίδευσης) απουσίαζαν από τα Δημόσια Σχολεία. Από αυτούς:

(i) 557 εκπαιδευτικοί απουσίαζαν, επειδή είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

(ii) 101 εκπαιδευτικοί απουσίαζαν, επειδή έχουν χαρακτηρισθεί ως στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

(iii) 232 εκπαιδευτικοί απουσίαζαν για φύλαξη παιδιών που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ή έχουν χαρακτηρισθεί ως στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού και τα οποία είναι κάτω των 15 ετών.

(iv) 513 εκπαιδευτικοί απουσίαζαν για οποιονδήποτε άλλο λόγο/ασθένεια.

Το ΥΠΠΑΝ συνεχίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας και να αντιμετωπίζονται οι ανάγκες για αντικατάσταση εκπαιδευτικών που απουσιάζουν.

Από τα πιο πάνω στοιχεία γίνεται όμως φανερό ότι αριθμός εκπαιδευτικών θα μπορούσαν να βρίσκονται στο σχολείο, εάν έκαναν χρήση είτε για τον εαυτό τους είτε για τα παιδιά τους της διαδικασίας του «τεστ παραμονής» που αφορά στις επαφές.

Στο πλαίσιο του διαλόγου και της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί, το ΥΠΠΑΝ κάνει, για ακόμη μία φορά, έκκληση στις εκπαιδευτικές οργανώσεις να ασκήσουν και τη δική τους επιρροή, προκειμένου εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίζονται οι ίδιοι ως στενή επαφή ή έχουν παιδιά για φύλαξη στο σπίτι που είναι στενή επαφή, να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που δίνεται με τα τεστ αντιγόνου για τις επαφές, προκειμένου να μην επιβαρύνονται τα σχολεία με απουσίες που μπορεί να αποφευχθούν. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχύσουν και τους συναδέλφους τους που συνεχίζουν να υπηρετούν στο σχολείο.

Το ΥΠΠΑΝ επαναλαμβάνει ότι μια τέτοια συμβολή των ίδιων των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα συνδράμει και τις πρόσθετες διευκολύνσεις που εφαρμόζει το Υπουργείο προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία αντικαταστάσεων σε σχολεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top