ΔΙΕΘΝΗ

Πρωην Πρωθυπουργός Στουμπ: Η Φινλανδία έχει διαλέξει ομάδα, το ΝΑΤΟ

Πρωην Πρωθυπουργός Στουμπ: Η Φινλανδία έχει διαλέξει ομάδα, το ΝΑΤΟ

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Φινλανδία Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε στο βρετανικό Sky News ότι η χώρα του «δεν είναι ουδέτερη», καθώς έχει προ πολλού επιλέξει «ποδοσφαιρική ομάδα», δηλαδή «το ΝΑΤΟ».


Απαντούσε με αυτόν τρόπο στην απειλή της Μόσχας πως ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα επέσυρε στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες για τις δύο χώρες.

Σημείωσε ότι η χώρα είναι μέλος της ΕΕ και έχει στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ, με τις ένοπλες δυνάμεις της μάλιστα να είναι πιο «συμβατές» με τα οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ ακόμα και από νυν χώρες-μέλη της Συμμαχίας.

Ο κ. Στουμπ είπε επίσης πως η στρατηγική του Προέδρου Πούτιν είναι ένα «κολοσσιαίο λάθος» που οδηγεί τη Ρωσία σε πλήρη διεθνή απομόνωση και παράλληλα «έχει ενώσει τη Δύση, έχει αναζωογονήσει το ΝΑΤΟ και έχει δώσει στο ΝΑΤΟ μια νέα αίσθηση σκοπού», επομένως «το μακροπρόθεσμο μέλλον μοιάζει ζοφερό για τον ίδιο».

Εκτίμησε μάλιστα ότι η εισβολή στην Ουκρανία σηματοδοτεί «δυνητικά την αρχή του τέλος για τον Πρόεδρο Πούτιν και το καθεστώς του», με την αλλαγή καθεστώτος να πρέπει να γίνει εκ των έσω.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top