ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία για συνάντηση με τον Διάδοχο του Θρόνου της χώρας - Τι θα συζητηθεί

ΠτΔ: Μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία για συνάντηση με τον Διάδοχο του Θρόνου της χώρας - Τι θα συζητηθεί

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει αύριο στο Ριάντ, της Σαουδικής Αραβίας, όπου την 1η Μαρτίου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει το μεσημέρι της Τρίτης, 1ης Μαρτίου συνάντηση με τον Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ, με τον οποίον θα παρακαθίσει σε συνομιλίες.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κυριάκος Κούσιος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα. Νιόβη Παρισινού και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τις συνομιλίες των δύο πλευρών θα απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η κατάσταση στην Ουκρανία, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας, θέματα που άπτονται του τομέα της Ενέργειας και οι σχέσεις ΕΕ-Σαουδικής Αραβίας.

Ο Διάδοχος του Θρόνου θα παραθέσει στη συνέχεια γεύμα προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 1ης Μαρτίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top