ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Καραγιάννης για την κατάργηση μάσκας: «Αυτό είναι κάτι που έθεσα στο τραπέζι» - Τι θα γίνει με το Cyprus Flight Pass; - Δείτε βίντεο

Καραγιάννης για την κατάργηση μάσκας: «Αυτό είναι κάτι που έθεσα στο τραπέζι» - Τι θα γίνει με το Cyprus Flight Pass; - Δείτε βίντεο

Για το κατά πόσο θα καταργηθει το Cyprus Flight Pass, τα rapid test ή και η μάσκα μίλησε ο Δρ Καραγιάννης στην εκπομπή Μέρα Μέσημέρι.

Για την πρόταση του Αβέρωφ για κατάργηση του Cyprus Flight Pass στα αεροδρόμια, ο Δρ Καραγιάννης ανέφερε πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο αν είμαστε όλοι εμβολιασμένοι και είναι λίγο δύσκολο να αποσυρθεί εξ’ ολοκλήρου εκτός και αν διατηρηθεί μόνο για τους ανεμβολίαστους.

Σχετικά με το αν τα rapid test είναι χρήσιμα απάντησε πως αυτό είναι κάτι το οποίο απασχόλησε στο παρελθόν την συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή και το κατά πόσον πρέπει να γίνονται πιο στοχευμένα και όχι τόσο ευρέως στον γενικό πληθυσμό. «Θεωρώ ότι αν δεν πέσουν κι άλλο τα κρούσματα είναι αναγκαίο να γίνεται ο αριθμός των τεστ που γίνεται επί καθημερινής βάσης για να έχουμε νέο έλεγχο τα επιδημιολογικής εικόνας», ανέφερε.

Εξήγησε πως θα είμαστε πιοκαλά επιδημιολογικά εαν πάμε κάτω από τα 1000 κρούσματα καθημερινά, και δεδομένου οτι η εμβολιαστική μας κάλυψη είναι από τις υψηλότερες στην ΕΕ και του το ότι έχει επικρατήσει πλήρως η όμικρον στην κοινότητα από τις τελευταίες ταυτοποιήσεις, η οποία είναι και λιγότερο νοσογόνος. 

Για το σενάριο κατάργησης μάσκας  εξήγησε «αυτό είναι κάτι που έθεσα και εγώ στο τραπέζι την περασμένη Τετάρτη για μελλοντική συζήτηση, η γενική άποψη είναι ότι υπήρξαν αρκετές χαλαρώσεις το τελευταίο διάστημα, ας περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η επίπτωση στην επιδημιολογική μας εικόνα και μετά αποφασίζουμε»

«Θεωρούσα ότι η πτωτική πορεία θα ήταν λίγο πιο έντονη αυτό το καιρό αλλά σαν να και σταθεροποιείται. Ίσως αυτό οφείλεται στις χαλαρώσεις αλλά λογικά θα ξεκινήσει να πέφτει πάλι», πρόσθεσε καταληκτικά.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top