ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ορίστηκε ιατρική λειτουργός για τον θάνατο της Φιλιώς - Εξετάζουν αν θα έπρεπε να της επιτραπεί να εμβολιαστεί

Ορίστηκε ιατρική λειτουργός για τον θάνατο της Φιλιώς - Εξετάζουν αν θα έπρεπε να της επιτραπεί να εμβολιαστεί

Γυναίκα ιατρική λειτουργός ορίστηκε για να συμμετάσχει στις αστυνομικές εξετάσεις για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο της Φιλιώς Μπαλάφα Λέκκα, από την Ελλάδα, κατοίκου Δρομολαξιάς, η οποία απεβίωσε πριν από ένα μήνα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Η ιατρική λειτουργός έπιασε ήδη δουλειά, έχοντας συμβουλευτικό ρόλο στις έρευνες που γίνονται, κυρίως πάνω σε εξειδικευμένα ιατρικά ζητήματα, ενώ θα είναι παρούσα και στις καταθέσεις που θα ληφθούν από τους γιατρούς και το παραϊατρικό προσωπικό που εξέτασε την άτυχη γυναίκα, σε μια προσπάθεια να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε ο θάνατος της 33χρονης μητέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Η Φιλιώ είχε μεταφερθεί το πρωί της 8ης Φεβρουαρίου σε άσχημη κατάσταση από τον σύζυγό της στις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου Λάρνακας. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε, γι’ αυτό διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου το απόγευμα της ίδιας ημέρας εξέπνευσε. Σύμφωνα με την καταγγελία του συζύγου της, υπήρξε καθυστέρηση περίπου δύο ωρών στην εξέτασή της στις Πρώτες Βοήθειες, ενώ είχε προηγηθεί μεταφορά της στο ίδιο τμήμα άλλη μέρα, όπου της χορηγήθηκαν παυσίπονα και της δόθηκε εξιτήριο.

Η Φιλιώ είχε ιστορικό θρομβοφιλίας και 20 μέρες πριν τον θάνατό της είχε εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό. Στο πλαίσιο των εξετάσεων που γίνονται για τον θάνατο της κοπέλας, η Αστυνομία διερευνά τους χειρισμούς του ιδιώτη γιατρού της 33χρονης καθώς και τους χειρισμούς που έγιναν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και στα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου μετά την μεταφορά της.

Οι ανακριτές εξετάζουν, επίσης, κατά πόσο θα έπρεπε να επιτραπεί στην Φιλιώ να εμβολιαστεί από την στιγμή που είχε ιστορικό θρομβοφιλίας. Φως στα αίτια του θανάτου της αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, σε δείγματα που λήφθηκαν κατά τις δύο νεκροτομές που διενεργήθηκαν στη σορό της. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, τ’ αποτελέσματα αυτά αναμένεται να είναι έτοιμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top