ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άντρη Αναστασιάδη: Χρέος όλων μια «πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία απέναντι σε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες»

Άντρη Αναστασιάδη: Χρέος όλων μια «πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία απέναντι σε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες»

Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Άντρη Αναστασιάδη συμμετείχε σε εκδήλωση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, στην Αθήνα.

Ένα ισχυρό παγκόσμιο μήνυμα για την επιτακτική ανάγκη επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά και για την ανάγκη επιστροφής στις Αξίες που το Μνημείο αυτό συμβολίζει εστάλη από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα στο Μουσείο της Ακρόπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, και στην οποία συμμετείχε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη.

Στην εκδήλωση, με τίτλο «Ξενιτεμένες Θεές του Παρθενώνα», διοργανώθηκε από το Μουσείο της Ακρόπολης και το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, παρέστη, επίσης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κορυφαίος ιστορικός τέχνης Δρ Tom Flynn, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ελλάδας κα Μαρία Συρεγγέλα εκ μέρους του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, με γραπτό χαιρετισμό της, ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Καθηγητής Νικόλαος Σταμπολίδης.

Στον χαιρετισμό της στην εκδήλωση, η κα Αναστασιάδη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο χρέος για μια «πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία απέναντι σε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες: τις εργαζόμενες, τις μητέρες, τις μονογονιούς, τις μετανάστριες, τις αιτήτριες ασύλου, τις γυναίκες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, κακοποίησης, αποστέρησης και παραβίασης των δικαιωμάτων τους.

Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στις γυναίκες που διαπρέπουν, τις γυναίκες που καινοτομούν, αλλά ακόμη περισσότερο στις γυναίκες που αγωνίζονται στην αφάνεια, με πενιχρά μέσα και περισσές αντιξοότητες για να επιβιώσουν και οι οποίες αποτελούν πρότυπα και πηγή έμπνευσης για όλες και όλους εμάς.

Οφείλουμε να δώσουμε στις γυναίκες την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, και τούτο μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την παροχή πραγματικά ισότιμων ευκαιριών για πρόσβαση σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς της ζωής: στην εκπαίδευση, την εργασία, την υγεία, τη δικαιοσύνη, την εξουσία».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη μουσική παράσταση «Των Σιωπηλών Σπαράγματα», με ερμηνεύτρια τη Μαρία Φαραντούρη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top