ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις φιλικές σχέσεις Κύπρου-Γεωργίας συζήτησαν Πρόεδρος Βουλής και Γεωργιανός Πρέσβης

Τις φιλικές σχέσεις Κύπρου-Γεωργίας συζήτησαν Πρόεδρος Βουλής και Γεωργιανός Πρέσβης

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, δέχθηκε την Πέμπτη τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Κύπρο, Temur Kekelidze.


Κατά τη συνάντηση, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής, υπογραμμίστηκαν οι φιλικές σχέσεις που συνδέουν τις δύο χώρες, στη βάση κοινών αρχών και αξιών. Είναι αυτές τις αρχές και τις αξίες, τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, που πρέπει να διαφυλάξουμε, για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε με ενότητα και συλλογικότητα τις σοβαρές προκλήσεις που βρίσκονται ενώπιόν μας.

Αναφερόμενη στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία, η κ. Δημητρίου εξέφρασε λύπη για τις ζωές που χάθηκαν, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης όσων παραμένουν και τις εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη χώρα για να σωθούν, επισημαίνεται.

Σημειώνοντας την υιοθέτηση ομόφωνα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων καταδικαστικού ψηφίσματος για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η κ. Δημητρίου υπογράμμισε ότι η Κύπρος, όντας η ίδια θύμα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής τμήματος του εδάφους της από την Τουρκία, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επικρίνοντας παράλληλα τη μη επίδειξη της ίδιας αποφασιστικότητας εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας και έναντι της Τουρκίας.

Προστίθεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την αμέριστη αλληλεγγύη της Κύπρου προς τον λαό της Ουκρανίας, σημειώνοντας την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα και την ετοιμότητά της να φιλοξενήσει πρόσφυγες από την Ουκρανία, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, συνεπεία των δυσανάλογων μεταναστευτικών πιέσεων που δέχεται ως χώρα πρώτης γραμμής.

Κατά τη συνάντηση, εξάλλου, υπογραμμίστηκε η κοινή βούληση για την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και της Γεωργίας, ειδικότερα στο κοινοβουλευτικό πλαίσιο. Η κ. Δημητρίου εξέφρασε την ετοιμότητα της ίδιας και της Βουλής των Αντιπροσώπων για την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, μέσω της ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων όπου κρίνεται αναγκαίο, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top