ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλες μεταβαίνει ο ΥΠΕΣ - Στο τραπέζι η διαχείριση των Ουκρανών προσφύγων

Στις Βρυξέλες μεταβαίνει ο ΥΠΕΣ - Στο τραπέζι η διαχείριση των Ουκρανών προσφύγων

Αναχωρεί σήμερα το πρωί για τις Βρυξέλες ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής για να συμμετάσχει στις εργασίες της Έκτακτης Συνόδου των Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για το Ουκρανικό.

Μεταξύ άλλων, τη σύνοδο θα απασχολήσει η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παροχή υποστήριξης στα Κράτη Μέλη προκειμένου να διαχειριστούν τις ροές των Ουκρανών προσφύγων που καταφθάνουν σε αυτά, ενώ θα γίνει και μια ανασκόπηση της εφαρμογής της απόφασης που λήφθηκε κατά την προηγούμενη Σύνοδο για παροχή καθεστώτος προσωρινής προστασίας στους Ουκρανούς πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα παρέμβει μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Ουκρανός Υπουργός Εσωτερικών προκειμένου να ενημερώσει τους ευρωπαίους ομολόγους του για την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα.

Εξάλλου, στα πλαίσια της Συνόδου, ο κ. Νουρής θα έχει συνάντηση με την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Beate Gminder κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει ανασκόπηση της μέχρι σήμερα εφαρμογής του Μνημονίου Συναντίληψης Κύπρου – Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαχείριση του μεταναστευτικού στη χώρα. Επίσης θα πραγματοποιήσει επαφές και με Ευρωπαίους ομολόγους του για να τους ενημερώσει σε σχέση με την εντατικοποίηση της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία που έχει ως αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση της άφιξης παράτυπων μεταναστών στην Κύπρο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το απόγευμα της 29ης Μαρτίου 2022.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top