ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχορηγημένες διακοπές και αλλαγές στις μεικτές τουριστικές αναπτύξεις, ενέκρινε το Υπουργικό

Επιχορηγημένες διακοπές και αλλαγές στις μεικτές τουριστικές αναπτύξεις, ενέκρινε το Υπουργικό

Την τροποποίηση του πλαισίου για τις μεικτές τουριστικές αναπτύξεις ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, με τον Υφυπουργό Τουρισμού να εξηγεί ότι η πιο σημαντική, που δεν αλλάζει τον συνολικό συντελεστή δόμησης, αφορά την αύξηση του οικιστικού ποσοστού εντός του συνολικού μεικτού εμβαδού της μεικτής τουριστικής ανάπτυξης από 33% σε 40%.

Μιλώντας μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού, ο κ. Περδίος διευκρίνισε ότι το υφιστάμενο πλαίσιο ισχύει από το 2013 και ήταν μνημονιακή υποχρέωση. Εξήγησε ότι λόγω της πανδημίας αρκετοί επιλέγουν αντί ξενοδοχείων ή καταλύματα με πολυκοσμία, μια τουριστική μονάδα με ξενοδοχειακές ή τουριστικές υπηρεσίες. Επίσης, ανέφερε, πολλές αγορές στις οποίες στοχεύουν μέσω της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού, όπως η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του κόσμου, υπάρχει η συνήθεια οι οικογένειες να ταξιδεύουν μαζί, 8 – 9 – 10 άτομα πολλές φορές – όπως είπε – και θέλουν να μείνουν σε ένα σπίτι με τουριστικές υπηρεσίες.

«Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα στο άμεσο μέλλον, αυτές τις νέες αγορές, τις νέες τάσεις και θα βοηθηθεί ο τομέας επενδυτικά», σημείωσε.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί και φέτος, διαφοροποιημένο, το πρόγραμμα επιχορηγημένων διακοπών για τους μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία. Το πρόγραμμα, είπε, θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου μέχρι και τις 31 Ιουλίου. Η ανώτερη τιμή που μπορεί να χρεώσει ένα τουριστικό κατάλυμα, συνέχισε, είναι τα 100 ευρώ, αντί 80 που ήταν πέρυσι, για να υπάρχει περισσότερη επιλογή καταλυμάτων. Η επιχορήγηση από το Υφυπουργείο σε όλες τις περιπτώσεις, είπε, θα ανέρχεται στα 20 ευρώ το δίκλινο ανά ημέρα με συμπερίληψη του προγεύματος.

Μέχρι τις 9 Ιουνίου, συνέχισε, η ελάχιστη διαμονή θα είναι για δύο βράδια και από τις 10 Ιουνίου μέχρι το τέλος Ιουλίου, τρία βράδια.

Το πρόγραμμα αυτό, δήλωσε ο Σάββας Περδίος, θα στοιχίσει 3 εκ ευρώ, είναι από πρόσθετες πιστώσεις και όχι εξοικονομήσεις του Υφυπουργείου Τουρισμού και γι’ αυτό ευχαρίστησε για άλλη μια φορά το Υπουργείο Οικονομικών και ιδιαίτερα τον Υπουργό, Κωνσταντίνο Πετρίδη για την κατανόηση προς το Υφυπουργείο και τις δυσκολίες που περνά ο τουρισμός.

Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόγραμμα, ανέφερε ο κ. Περδίος, και ειδικά λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος με τις αυξήσεις στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών, αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ, όπως είπε.

Σε ανακοίνωσή του αργότερα για το «Πρόγραμμα Επιχορηγημένων Διακοπών», το Υφυπουργείο Τουρισμού ανέφερε ότι σε αυτό μπορούν να συμμετάσχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα) και Τουριστικά Γραφεία που συνεργάζονται με νόμιμα τουριστικά καταλύματα, τα οποία δύνανται να προσφέρουν για την περίοδο από την 1η Μαΐου 2022 μέχρι και την 31η Ιουλίου 2022 μέγιστη τιμή 100 ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) για δίκλινο δωμάτιο, με πρόγευμα, ανά ημέρα.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αναφέρεται, μπορούν να υποβάλουν σχετική δήλωση συμμετοχής στο Υφυπουργείο Τουρισμού ενώ η δήλωση συμμετοχής, βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου (στήλη ανακοινώσεις). Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης είναι η Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 στις 13.00. Ακολούθως θα ετοιμαστούν οι σχετικοί κατάλογοι για ενημέρωση του κοινού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

Στη σημερινή ειδική Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου, επικυρώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top