ΔΙΕΘΝΗ

Επιταχύνει τις ενέργειες για δημιουργία τερματικού φυσικού αερίου η γερμανική εταιρεία Tree Energy Solutions

Επιταχύνει τις ενέργειες για δημιουργία τερματικού φυσικού αερίου η γερμανική εταιρεία Tree Energy Solutions

Η γερμανική εταιρεία Tree Energy Solutions (TES), που υποστηρίζεται από τη βελγική εταιρεία AtlasInvest, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα επιταχύνει τα σχέδια για τη δημιουργία τερματικού σταθμού εισαγωγής φυσικού αερίου στο βόρειο γερμανικό λιμάνι του Wilhelmshaven σε συνεργασία με την ΕΟΝ.

Το τερματικό, που θα κατασκευαστεί μέχρι το 2025, θα χρησιμοποιηθεί για εισαγωγή υγροποιημένο φυσικού αερίου (LNG) ως μεταβατική πηγή ενέργειας, ενώ η Γερμανία και η υπόλοιπη Ευρώπη επιδιώκουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω στροφής προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το τερματικό θα προσαρμοστεί σταδιακά έτσι ώστε μέχρι το 2027 να διαχειρίζεται εισαγωγές μεθανίου, που θα παράγεται μέσω «πράσινης» τεχνολογίας αντί ορυκτά καύσιμα.

Μέχρι το 2027, θα μπορούσε να διαχειριστεί 25 τεραβατώρων (TWh), δήλωσε ο Επικεφαλής Επιχειρησιακός Διευθυντής της TES Otto Waterlander, προσθέτοντας ότι αυτό θα αυξηθεί κατά 10 φορές μέχρι το 2045 με επένδυση 25 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το πράσινο μεθάνιο μπορεί να παραχθεί από CO2 όταν συνδυάζεται με υδρογόνο που κατασκευάζεται με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το μεθάνιο μπορεί να χρησιμοποιείται ως πράσινο αέριο ή να μετατρέπεται ξανά σε υδρογόνο, με ανάκτηση CO2, όπως σχεδιάζει να κάνει η TES.

Η TES, με την υποστήριξη της ελβετικής Varo και άλλων επενδυτών, στοχεύει να παράγει μεθάνιο χρησιμοποιώντας κυρίως ηλιακή ενέργεια στον Κόλπο, στην Βόρεια Αφρική, στην Βόρεια Αμερική και στο Μεξικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

365 ημέρες τον χρόνο στην στάνη και το άρμεγμα – Κύπρια άφησε την δουλειά της για να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία

«Αβέρτα» υπερωρίες οι Κύπριοι εργαζόμενοι – 1 στους 10 δουλεύουν πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα

Δάκρυα χαράς στο J2US: Η επί σκηνής πρόταση γάμου - Δείτε βίντεο

Καιρός: Ξυπνάμε με ήλιο και μετά… τοπικές βροχές – Παρόμοιο σκηνικό και τις επόμενες μέρες

Η ιστορία του «πιο στοιχειωμένου σπιτιού» - Η υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη για περισσότερα από 100 χρόνια

Είχαν Άγιο - Τυλίχθηκε στις φλόγες όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Πρόλαβαν να εξέλθουν τρία πρόσωπαΑνάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Μόλις 14 ημέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου και το πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά με αλληλοκατηγορίες κομμάτων και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top