ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: «Γι’ αυτό είναι καλό στους εξωτερικούς χώρους να φοράνε τις μάσκες τους - Όλοι μιλήσαμε για στοχευμένη χρήση των τεστ»

 Δρ. Καραγιάννης: «Γι’ αυτό είναι καλό στους εξωτερικούς χώρους να φοράνε τις μάσκες τους - Όλοι μιλήσαμε για στοχευμένη χρήση των τεστ»

Στις επερχόμενες χαλαρώσεις που αναμένεται να εφαρμοστούν σύντομα, αναφέρθηκε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας και καθηγητής μοριακής ιολογίας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha καλημέρα» ανέφερε πως «μπορεί να προκαλέσουν περεταίρω δύσπνοια τα δεδομένα με τη σκόνη. Για αυτό είναι καλό στους εξωτερικούς χώρους να φοράνε τις μάσκες τους. Όσο και να πεις περιορίζει την εισπνοή των μικροσοματιδίων».

Για τη συζήτηση που γίνεται να μην εφαρμόζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας είπε ότι «ήμουν αυτός που το έθεσε στο τραπέζι εδώ και τρεις εβδομάδες επομένως θα το στηρίξω. Όμως μας ήρθε η σκόνη. Αν αφαιρεθεί από τους εξωτερικούς χώρους εκείνοι που φοβούνται θα μπορούσαν να τη χρησιμοποιήσουν».

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για πιθανές χαλαρώσεις τόνισε πως «ακόμη δεν έχει έρθει το email, πολύ πιθανό να συναντηθούμε την Τετάρτη και να έχουμε αποφάσεις την Πέμπτη. Έχουμε κάποιες ιδέες που θα θέσουμε στο τραπέζι. Όλοι μιλήσαμε για στοχευμένη χρήση των τεστ, σε σχολεία, γηροκομεία κλπ. Καθώς επίσης και σε όσους έχουν συμπτώματα. Αυτό θα οδηγήσει στην αύξηση του ποσοστού θετικότητας. Βγήκα στις επτά μέρες από την καραντίνα. Δεν νομίζω ότι θα επανέλθει η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους».

Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top