ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρέφονται τα χρήματα που έκοψαν στους χαμηλοσυνταξιούχους στο «μικρό τσεκούδι» -  Πότε έρχεται το πασχαλινό επίδομα και ποιοι οι περιορισμοί

Επιστρέφονται τα χρήματα που έκοψαν στους χαμηλοσυνταξιούχους στο «μικρό τσεκούδι» -  Πότε έρχεται το πασχαλινό επίδομα και ποιοι οι περιορισμοί

Ο Λειτουργός Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, Χρίστος Διομήδους μιλώντας στον ANT1, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», ξεκαθάρισε όλα όσα αφορούν τόσο το πασχαλινό επίδομα όσο και το συμπληρωματικό που θα δοθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Αποφασίστηκε να δοθεί ένα συμπληρωματικό επίδομα που θα καλύψει τη μείωση που είχαν οι χαμηλοσυνταξιούχοι μεταξύ του Δεκέμβρη του 2021 και του Γενάρη του 2022», ανέφερε.

«Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί, όπως για παράδειγμα το ότι δεν θα λαμβάνει κανένας χαμηλοσυνταξιούχος πέραν του ορίου του 834 ευρώ για 1 άτομο και 1271 ευρώ για 2 άτομα», είπε συγκεκριμένα.

«95% των χαμηλοσυνταξιούχων θα λάβουν ακριβώς όλα λάμβαναν πέρσυ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από ον Γενάρη του 2022», συμλήρωσε.

Όσο αφορά το πασχαλινό επίδομα, σημείωσε πως γίνονται προσπάθειες από την Υπηρεσία να δοθούν τα επιδόματα πριν το Πάσχα.

«Το επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων θα δοθεί συγκεκριμένα 14 Απριλίου. Τόσο το μηνιαίο επίδομα όσο και το συμπληρωματικό από τη διαφορά της μείωσης αλλά και το πασχαλινό επίδομα θα προσπαθήσουμε να δοθούν 14 του Απρίλη», τόνισε

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δεν θα λαμβάνεται πλέον υπόψη ως επιπλέον εισόδημα η φοιτητική χορηγία.

Δείτε το απόσπασμα:

Δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας:

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι, ενόψει των γιορτών του Πάσχα 2022, έχουν υλοποιηθεί όλες οι απαραίτητες διευθετήσεις για την έγκαιρη καταβολή όλων των συντάξεων και επιδομάτων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του.

Συγκεκριμένα, τα μηνιαία επιδόματα που παρέχονται από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες θα είναι διαθέσιμα μέσω εμβασμάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων την Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022.

Οι μηνιαίες ειδικές συντάξεις και παροχές στους επωφελούμενους από το Ταμείο Ανακουφίσεως Παθόντων, περιλαμβανομένου του Πασχαλινού Επιδόματος που τους αφορά, θα είναι διαθέσιμα μέσω εμβασμάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022.

Η καταβολή των Συντάξεων καθώς και της Ειδικής Παροχής σε Πρόσωπα με Θαλασσαιμία του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Κοινωνικής Σύνταξης και της Ειδικής Αύξησης της Θεσμοθετημένης Σύνταξης (Τιμητικό Επίδομα) ενόψει του Πάσχα 2022 θα διενεργηθεί την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top