ΔΙΕΘΝΗ

Στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία η συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου - Έμφαση στην προστασία παιδιών προσφύγων

Στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία η συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου - Έμφαση στην προστασία παιδιών προσφύγων

Στη σκιά των δραματικών εξελίξεων του πολέμου στην Ουκρανία, συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα στο Στρασβούργο η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τις εργασίες να αρχίζουν σήμερα Δευτέρα και να ολοκληρώνονται την Πέμπτη.

Κατά τις τέσσερις ημέρες των εργασιών του Κοινοβουλίου, μερικές από τις πιο καίριες συζητήσεις θα περιστρέφονται γύρω από τις εξελίξεις στην εμπόλεμη Ουκρανία, με έμφαση στην κατάσταση που διαμορφώνεται με τις προσφυγικές ροές και ιδιαίτερα στην ανάγκη για προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών που εγκαταλείπουν τη χώρα.

Όπως αναφέρθηκε κατά την προκαταρκτική δημοσιογραφική ενημέρωση, η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, επισκέφθηκε πρόσφατα την Ουκρανία, σε ένδειξη αλληλεγγύης. Βρέθηκε, επίσης, σε γειτονικές χώρες, όπου καταφεύγουν πρόσφυγες, και συγκεκριμένα σε σχολεία στη Βαρσοβία, όπου φοιτούν μαθητές από την Ουκρανία.

Την Τρίτη το πρωί, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζοζέπ Μπορέλ, θα παρουσιάσουν στην Ολομέλεια τον σχεδιασμό της ΕΕ για την προστασία παιδιών και νέων που εγκαταλείπουν την Ουκρανία, καθώς εκφράζονται ανησυχίες και για έξαρση της εμπορίας και εκμετάλλευσης αυτών των ευαίσθητων ομάδων. Οι ίδιοι, σε διαδοχικές συνεδριάσεις, θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για την υλοποίηση των πολιτικών προτεραιοτήτων της ΕΕ κατά τα δύο τελευταία χρόνια και για την ευρωπαϊκή στρατηγική ασφάλειας και άμυνας, αντίστοιχα.

Την Τετάρτη, θα εξεταστούν οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς και η εφαρμογή των κυρώσεων που έχουν αποφασιστεί εναντίον της Ρωσίας. Στη συνέχεια, σε ειδική συνεδρίαση θα συζητηθούν οι ομοιότητες και η συνεργασία του Πούτιν με ακροδεξιά κινήματα στην Ευρώπη.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν της εργασίες της Ολομέλειας αυτής, βρίσκονται επίσης το μισθολογικό χάσμα μεταξύ αντρών και γυναικών στην ΕΕ, οι καταγγελίες για παραβίαση του δικαιώματος στο άσυλο στην Ελλάδα, καθώς και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουγγαρία και την Πολωνία, η ανησυχητική έκθεση του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, και οι ενεργειακές υποδομές στην Ευρώπη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top