ΥΠΕΞ: Η επίσκεψη Νούλαντ υποδηλοί το ενδιαφέρον ΗΠΑ για Κυπριακό

ΥΠΕΞ: Η επίσκεψη Νούλαντ υποδηλοί το ενδιαφέρον ΗΠΑ για Κυπριακό

Το ενδιαφέρον από πλευράς των ΗΠΑ για το Κυπριακό σημείωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, με αφορμή την επίσκεψη της Αμερικανίδας Βοηθού Υπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ στην Κύπρο και τις επαφές της στο νησί.

Ο κ. Κασουλίδης απαντούσε την Τετάρτη σε δημοσιογραφική ερώτηση κατά πόσο η επίσκεψη Νούλαντ θα μπορούσε να δημιουργήσει κινητικότητα αναφορικά με την άρση αδιεξόδου στο Κυπριακό. Μιλώντας στο περιθώριο της ανακοίνωσης αποστολής δεύτερου κυπριακού πακέτου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «το Κυπριακό δεν μπορεί να τεθεί στο περιθώριο τέτοιων μεγάλων τεκτονικών αλλαγών που λαμβάνουν χώρα για την αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ευρώπης, επομένως ερμηνεύω την επίσκεψη της κυρίας Νούλαντ ως ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον από πλευράς των ΗΠΑ».

«Το γεγονός ότι δεν είναι μόνο οι διμερείς σχέσεις που αποτελούν το αντικείμενο της επίσκεψης της κυρίας Νούλαντ, αλλά πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Τατάρ, αυτό υποδηλοί», προσέθεσε.

Επιπλέον, ερωτηθείς για το πώς επηρεάζουν τη στάση της Κύπρου οι γενικότερες εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία, ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι η Κύπρος «όφειλε και πρέπει να συνταχθεί με τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται με ομοφωνία. Θεωρούμε πως δεν είχαμε δικαίωμα να προβούμε σε τέτοιου είδους ενέργεια η οποία θα παρεμπόδιζε τους εταίρους μας από το να λάβουν αποφάσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης για παναπεργία: «Η θετική κατάληξη περνά μέσα από τον υπεύθυνο διάλογο και την κοινή βούληση όλων των πλευρών»

Λετυμπιώτης για παναπεργία: «Η θετική κατάληξη περνά μέσα από τον υπεύθυνο διάλογο και την κοινή βούληση όλων των πλευρών»

Για την στάση της Κυβέρνησης αναφορικά με την παναπεργία που προκήρυξαν οι συντεχνίες για το ζήτημα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), μίλησε o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE