ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα επενδυτικά ταμεία ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας, λέει ο CIFA

Τα επενδυτικά ταμεία ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας, λέει ο CIFA

Η ανάπτυξη που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια, έστω και υπό συνθήκες πανδημίας και έντονης αβεβαιότητας, έχει πλέον καθιερώσει τον τομέα των Επενδυτικών Ταμείων ως ένα από τους πλέον αναπτυσσόμενους της κυπριακής οικονομίας, ο οποίος δημιουργεί σημαντικά οφέλη και για άλλους κλάδους αλλά και στην αγορά εργασίας, θεωρεί ο Κυπριακός Σύνδεσμος Επενδυτικών Ταμείων (CIFA, με αφορμή τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου για το 2021.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συνδέσμου, το συνολικό Ενεργητικό Υπό Διαχείριση των Επενδυτικών Ταμείων στην Κύπρο έφτασε τα €11,6 δισ. στο τέλος Δεκεμβρίου 2021 σε σύγκριση με €8,6 δισ. στο τέλος του 2020, καταγράφοντας δηλαδή άνοδο της τάξης του 34,8%.

«Το 2021 υπήρξε ακόμα μία επιτυχημένη χρονιά, παρά τις προκλήσεις, για τα Επενδυτικά Ταμεία», σημειώνει ο CIFA.

Όσον αφορά τον αριθμό των Εταιρειών Διαχείρισης Συλλογικών Επενδύσεων και Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων το τέταρτο τρίμηνο του 2021 ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους 300 και ανήλθαν συνολικά σε 310 εκ των οποίων οι 224 έχουν ήδη δραστηριότητες. Ένα χρόνο προηγουμένως, ο αριθμός των αδειοδοτημένων εταιρειών ήταν 283 εκ των οποίων οι 197 είχαν δραστηριότητες.

Παράλληλα, ο CIFA χαρακτηρίζει ως εξίσου θετική εξέλιξη και το γεγονός ότι αυξήθηκαν σημαντικά και τα κεφάλαια που επενδύουν τα Επενδυτικά Ταμεία στην κυπριακή οικονομία. Συγκεκριμένα, το σύνολο του Ενεργητικού Υπό Διαχείριση που επενδύθηκε στην κυπριακή οικονομία στο τέλος του 2021 ανήλθε σε €2,6 δισ. αυξημένο κατά 18% σε ετήσια βάση.

Τέλος, ο Σύνδεσμος τονίζει πως θα συνεχίσει να υποβάλλει εισηγήσεις και προτάσεις για διαρκή εκσυγχρονισμό του νομοθετικού και φορολογικού πλαισίου που διέπει τις Συλλογικές Επενδύσεις, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δυναμικό και ανταγωνιστικό τομέα με συνεχείς εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο.

«Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, η Κύπρος μπορεί να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς και μπορεί να συνεχίσει να προσελκύει Ταμεία και Διαχειριστές από όλο τον κόσμο», καταλήγει ο CIFA.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top