ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Άμυνας: Επιβεβλημένη η ενίσχυση της άμυνας της Κύπρου

Υπουργός Άμυνας: Επιβεβλημένη η ενίσχυση της άμυνας της Κύπρου

Επιβεβλημένη καθίσταται η ύπαρξη, η ενίσχυση και η αναβάθμιση της άμυνας της Κύπρου, δεδομένου ότι το Κυπριακό παραμένει άλυτο και η κατοχή και παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων συνεχίζεται, δήλωσε το Σάββατο ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, ο οποίος γνωστοποίησε ότι το 2021 οι δαπάνες για την αμυντική θωράκιση ήταν οι υψηλότερες των τελευταίων 18 χρόνων και αυτό φιλοδοξούν να συνεχιστεί και φέτος.

Σε χαιρετισμό του στη Χοροεσπερίδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού, ο Υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι του Υπουργείο του πράττει ότι είναι δυνατόν σύμφωνα πάντα με τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους.

Ανέφερε πως η καθιερωμένη ετήσια χοροεσπερίδα, αλλά και άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Πυροβολικού αναδεικνύουν τη σχέση αλληλεγγύης και τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας και συναδελφικότητας μεταξύ των εφέδρων πυροβολητών της Εθνικής Φρουράς.

Ο κ. Πετρίδης κάλεσε τους παρευρισκόμενους να στρέψουν για λίγο τη σκέψη τους στους ηρωικούς πυροβολητές, που έγραψαν σελίδες δόξας στα πεδία των μαχών το 1974, αγωνιζόμενοι εναντίον του Τούρκου εισβολέα, δίνοντας τη ζωή τους στον βωμό του καθήκοντος.

Εξέφρασε την αιώνια ευγνωμοσύνη του, διαβεβαιώνοντας ότι η θυσία τους δεν ξεχνιέται, αλλά αποτελεί χρέος απλήρωτο για όλους και θα συνεχίσουν την προσπάθειά, ώστε να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών του λαού και της ιστορίας.

Έδωσε την υπόσχεση ότι θα αφιερώσουν το άπαν των δυνάμεών τους, για τη δικαίωση των αγώνων τους.

«Μια δικαίωση που μπορεί να επέλθει μόνο μέσα από μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού, η οποία θα τερματίζει την κατοχή, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο για την επανένωση της πατρίδας μας σε συνθήκες ελευθερίας, ασφάλειας και σταθερότητας, στηριζόμενοι στα ψηφίσματα του συμβουλίου ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείσε ο κ. Πετρίδης.

Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε επίσης ότι «σε αυτό τον αγώνα, για αποκατάσταση της ιστορικής πραγματικότητας, οφείλουμε όλοι να συστρατευθούμε», για να καταλήξει πως «η συνεπής και με ενθουσιασμό συμμετοχή στις τάξεις της εν όπλοις εφεδρείας αναπτερώνει το ηθικό της κοινωνίας και ενδυναμώνει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, για επίλυση του προβλήματος, που ταλανίζει για τόσα χρόνια την Κύπρο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top