ΔΙΕΘΝΗ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Νέες αποκαλύψεις για την επιχείρηση «London Bridge» μετά τον θάνατο της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Νέες αποκαλύψεις για την επιχείρηση «London Bridge» μετά τον θάνατο της

Νέα δεδομένα αποκαλύπτονται για το σχέδιο του Μπάκιγχαμ που αφορά τη διαχείριση και μετάδοση της είδησης του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ. Το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου» μπορεί εδώ και πολλά χρόνια να διαμορφώνεται υπό άκρα μυστικότητα, ωστόσο κατά καιρούς κάποιες από τις λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Βρετανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι έχουν ζητηθεί ειδικά καλύμματα που θα καλύψουν τις καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες Βρετανίας, καθώς αυτές θα χτυπούν πένθιμα για μία ολόκληρη ώρα. Δημοσιεύματα στην Sun και την Daily Mail επικαλούνται την κινητοποίηση πολλών κατασκευαστών αυτών των ειδικών δερμάτινων καλυμμάτων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου οι καμπάνες να χτυπούν σε χαμηλό τόνο μετά την ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η Βρετανία διαθέτει περίπου 16.000 εκκλησίες και οι καμπάνες στις περισσότερες από αυτές έχουν να ηχήσουν από τον θάνατο του Βασιλιά Τζορτζ ΣΤ’, του πατέρα της βασίλισσας Ελισάβετ. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, που υπάρχει τόσο μεγάλη κινητοποίηση.

Η εκπρόσωπος του Central Council of Church Bell Ringers πάντως δήλωσε ότι, το πώς θα χτυπούν οι καμπάνες την ημέρα θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί το Μπάκιγχαμ εδώ και καιρό, και έχει ζητηθεί με τους υπεύθυνους των εκκλησιών. Εξηγεί επίσης ότι τα δερμάτινα αυτά καλύμματα που θα τοποθετηθούν στις καμπάνες θα τις κάνει να χτυπούν πένθιμα, παράγοντας έναν ήχο που θα μοιάζει με βουητό, έναν ελαφρύ γδούπο. «Πρόκειται για την απόδοση δέουσας ευλάβειας στην υπηρεσία της Μονάρχη και για τον εορτασμό της ζωής της» σημειώνει η Vicki Chapman.

Οι ειδικοί τεχνίτες που έχουν αναλάβει να φτιάξουν αυτά τα δερμάτινα καλύμματα για τις καμπάνες δεν είναι πολλοί και η τόσο μεγάλη παραγγελία από το Μπάκιγχαμ τράβηξε το ενδιαφέρον των βρετανικών ΜΜΕ. Σύμφωνα μάλιστα με τα δημοσιεύματα, κάθε κάλυμμα κοστίζει περίπου 45 λίρες.

Τι άλλο γνωρίζουμε για την επιχείρηση «London Bridge»
Το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου» περιλαμβάνει το διάστημα πένθους για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισσάβετ, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες γύρω από την κηδεία της. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τηλεφωνικώς από έναν υπάλληλο και θα του πει ότι: «η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε».

Την ίδια μέρα, ο νέος Βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος στις 6 το απόγευμα. Η ημέρα του θανάτου της Αυτού Μεγαλειότητος θα ονομαστεί «D-Day» με κάθε μέρα στη συνέχεια να οδηγεί στην κηδεία της γνωστή ως «D+1», «D+2» κ.λπ..


Η κηδεία της βασίλισσας, σύμφωνα με την «Eπιχείρηση London Bridge», θα γίνει 10 ημέρες μετά το θάνατο της και η ημέρα της τελετής θα είναι «Ημέρα Εθνικού Πένθους», καθιστώντας την ουσιαστικά ημέρα αργίας, αλλά δεν θα καθιερωθεί ως τέτοια. Όπως αναφέρει το σχέδιο, ο πρωθυπουργός και το υπουργικό του συμβούλιο θα συναντήσουν το φέρετρο της βασίλισσας στο σταθμό St. Pancras.

Επίσης, η βασίλισσα Ελισάβετ θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παλάτι του Γουέστμίνστερ για τρεις ημέρες (από την 6 έως και την 9 ημέρα), σε μια επιχείρηση με την κωδική ονομασία Feather (φτερό). Το φέρετρό της θα βρίσκεται πάνω σε ένα υπερυψωμένο κουτί γνωστό ως catafalque στο κέντρο του Γουεστμίνστερ Χολ, το οποίο θα είναι ανοιχτό για το κοινό 23 ώρες την ημέρα. Θα εκδοθούν εισιτήρια για VIP ώστε να μπορούν να κανονίσουν το χρονοδιάγραμμά τους.

Με πληροφορίες από Sun και Daily Mail

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top