ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεύτερη αποστολή από τους Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος στα σύνορα Ρουμανία-Ουκρανίας

Δεύτερη αποστολή από τους Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος στα σύνορα Ρουμανία-Ουκρανίας

Δεύτερη αποστολή της οργάνωσης Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος αναχώρησε για τα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας,

Δεύτερη αποστολή της οργάνωσης Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος αναχώρησε για τα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας, στο πλαίσιο μιας σειράς ιατρικών και ανθρωπιστικών αποστολών, με στόχο την προσφορά ιατρικής και φαρμακευτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και σκοπό την απάμβλυνση του ανθρώπινου πόνου και της δυστυχίας που επήλθε λόγω των πολεμικών συρράξεων.

Ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρει ότι η δεύτερη αποστολή ξεκίνησε το ταξίδι της χθες τα μεσάνυκτα με προορισμό τη μικρή συνοριακή πόλη Siret στα βορειοανατολικά της Ρουμανίας, εκεί όπου από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 απ' όταν ξέσπασε ο πόλεμος μέχρι τις 3 Μαρτίου 2022 είχε περάσει σχεδόν ο μισός πληθυσμός από όλους τους Ουκρανούς πρόσφυγες προς την Ρουμανία και συνεχίζουν ανά χιλιάδες κάθε ημέρα.

Η αποστολή απαρτίζεται από δύο εθελοντές γιατρούς και δύο νοσηλευτικούς λειτουργούς - πλήρωμα ασθενοφόρων, των οποίων η Οργάνωση θα καλύψει όλα τα έξοδα. Οι ιατροί Δρ Πέτρος Ιακωβίδης - παιδίατρος, Δρ Ντάνι Θεοδώρου - ειδικευόμενη παθολογίας και οι νοσηλευτικοί λειτουργοί - πλήρωμα ασθενοφόρου Έλλη Βαρβάρα Μήτσα και Μαρίνα Βαρνάβα Λαζάρου θα επανδρώνουν για επτά ημέρες την κινητή ιατρική μονάδα των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος, που βρίσκεται ήδη στο πεδίο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top