Δεύτερη αποστολή από τους Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος στα σύνορα Ρουμανία-Ουκρανίας

Δεύτερη αποστολή από τους Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος στα σύνορα Ρουμανία-Ουκρανίας

Δεύτερη αποστολή της οργάνωσης Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος αναχώρησε για τα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας,

Δεύτερη αποστολή της οργάνωσης Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος αναχώρησε για τα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας, στο πλαίσιο μιας σειράς ιατρικών και ανθρωπιστικών αποστολών, με στόχο την προσφορά ιατρικής και φαρμακευτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και σκοπό την απάμβλυνση του ανθρώπινου πόνου και της δυστυχίας που επήλθε λόγω των πολεμικών συρράξεων.

Ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρει ότι η δεύτερη αποστολή ξεκίνησε το ταξίδι της χθες τα μεσάνυκτα με προορισμό τη μικρή συνοριακή πόλη Siret στα βορειοανατολικά της Ρουμανίας, εκεί όπου από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 απ' όταν ξέσπασε ο πόλεμος μέχρι τις 3 Μαρτίου 2022 είχε περάσει σχεδόν ο μισός πληθυσμός από όλους τους Ουκρανούς πρόσφυγες προς την Ρουμανία και συνεχίζουν ανά χιλιάδες κάθε ημέρα.

Η αποστολή απαρτίζεται από δύο εθελοντές γιατρούς και δύο νοσηλευτικούς λειτουργούς - πλήρωμα ασθενοφόρων, των οποίων η Οργάνωση θα καλύψει όλα τα έξοδα. Οι ιατροί Δρ Πέτρος Ιακωβίδης - παιδίατρος, Δρ Ντάνι Θεοδώρου - ειδικευόμενη παθολογίας και οι νοσηλευτικοί λειτουργοί - πλήρωμα ασθενοφόρου Έλλη Βαρβάρα Μήτσα και Μαρίνα Βαρνάβα Λαζάρου θα επανδρώνουν για επτά ημέρες την κινητή ιατρική μονάδα των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος, που βρίσκεται ήδη στο πεδίο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο «Τ»: «Δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος του κατεστημένου» – «Το ΑΛΜΑ είναι εξωσυστημικό κόμμα»

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο «Τ»: «Δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος του κατεστημένου» – «Το ΑΛΜΑ είναι εξωσυστημικό κόμμα»

Ο επικεφαλής του ΑΛΜΑ Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε μια εκτενή συνέντευξη στο «Τ» μιλά για όλους και για όλα. Λίγες μέρες μετά την εξαγγελία των πρώτων υποψηφίων βουλευτών, ο κ. Μιχαηλίδης αναλύει τις θέσεις του ΑΛΜΑ και σημειώνει ότι το κόμμα, δεν πρόκειται να γίνει μέρος του κατεστημένου.

BEST OF TOTHEMAONLINE