Παγκόσμιο πολιτιστικό έγκλημα του ΙΚ στην Παλμύρα

Παγκόσμιο πολιτιστικό έγκλημα του ΙΚ στην Παλμύρα

Ανατίναξαν δυο αρχαίους ναούς που θεωρούσαν ειδωλολατρικούς

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν δύο αρχαίους ναούς που θεωρούν ειδωλολατρικούς στην Παλμύρα, την αρχαία πόλη 2.000 ετών, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, γνωστοποίησε σήμερα η εξτρεμιστική οργάνωση.

Πρόκειται για την πρώτη αναφορά ζημιάς στα μνημεία της ιστορικής πόλης από τους τζιχαντιστές μετά την κατάληψη της πόλης, γνωστής και ως Ταδμούρ, τον Μάιο από τους τζιχαντιστές.

Οι εικόνες πριν και μετά απεικονίζουν αρκετούς εξτρεμιστές να κουβαλούν εκρηκτικά και τους ναούς, που δεν βρίσκονται ανάμεσα στα μνημεία της Ρωμαϊκής περιόδου της πόλης, να έχουν μετατραπεί σε συντρίμμια.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως αυτή την εβδομάδα οι τζιχαντιστές είχαν τοποθετήσει νάρκες και βόμβες στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, τονίζοντας πως δεν είχε γίνει σαφές αν οι τζιχαντιστές ετοιμάζονται να ανατινάξουν τα μνημεία, ή αν τοποθέτησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς για να εμποδίσουν τις συριακές ένοπλες δυνάμεις να πλησιάσουν στην πόλη.

«Σε όλες τις περιοχές όπου εξαπλώνονται όταν βλέπουν τα μνημεία τα καταστρέφουν ως βέβηλα και ως επιστροφή στον παγανισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της Εφορίας Αρχαιοτήτων της συριακής κυβέρνησης Μααμούν Αμπντουλκαρίμ, προσθέτοντας στο πρακτορείο Ρόιτερς πως εκατοντάδες αγάλματα είχαν απομακρυνθεί από την πόλη προς ασφαλείς τοποθεσίες, πριν την κατάληψη της από τους τζιχαντιστές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE