ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αγαπητή Λάρα συμμετέχετε σε ένα έγκλημα!» Η Ευρυδίκη τα ψάλει στην Φαμπιάν για την εμφάνιση της στα κατεχόμενα

«Αγαπητή Λάρα συμμετέχετε σε ένα έγκλημα!» Η Ευρυδίκη τα ψάλει στην Φαμπιάν για την εμφάνιση της στα κατεχόμενα

Αλυσιδωτές και από όλα τα μέτωπα είναι οι αντιδράσεις που καταγράφονται στην Κύπρο, για την εμφάνιση της γνωστής Βελγίδας τραγουδίστριας Λάρα Φαμπιάν στο Αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας στα κατεχόμενα.

Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια, αποδέχτηκε πρόσκληση που της απευθύνθηκε για να στις 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας, το οποίο είναι υπό κατοχή από τον Αύγουστο του 1974 μετά την δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Μεγαλόνησο.

Απευθυνόμενη στην Λάρα Φαμπιάν, η συμπατριώτισσα μας Ευρυδίκη σε μία επιστολή της στα γαλλικά, υποδεικνύει στην Βελγίδα τραγουδίστρια, ότι συμμετέχει σε ένα έγκλημα που διαπράττεται εις βάρος του λαού της Κύπρου τα τελευταία 41 χρόνια.

Παράλληλα την καλεί εάν επιθυμεί να εμφανιστεί στο ιστορικό θέατρο της Σαλαμίνας να το κάνει με την λύση του Κυπριακού.

Διαβάστε αναλυτικά, όλα όσα έγραψε η Ευρυδίκη (Η μετάφραση από τα γαλλικά στα ελληνικά, έγινε από συντάκτες του Tothemaonline.com)

«Aγαπητή Λάρα,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ότι η αιτιολόγηση της θέσης σας, με βάση τη δική σας σκέψη για την εμφάνιση σας στο Αμφιθέατρο της Σαλαμίνας, είναι ένα τραγικό λάθος από την πλευρά σας. Γνωρίζετε μάλλον ότι η περιοχή αυτή  βρίσκεται υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού και του παράνομου καθεστώτος.

Η πόλη στην οποία θα εμφανιστείτε βρίσκεται υπό την κατοχή του στρατού για 41 χρόνια και αποτελεί μέρος του κράτους μαριονέτα, της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, ένα «κράτος» που δεν αναγνωρίζεται από καμία άλλη χώρα εκτός από την Τουρκία που το δημιούργησε. Έτσι, δεν έχει διεθνή αναγνώριση.

Με την παρουσία σας στο έδαφος αυτού του κράτους-μαριονέτα δηλώνετε επίσημα ότι θα υποστηρίξετε αυτή την πράξη και ταυτόχρονα θα συμμετάσχετε σε ένα έγκλημα που διαρκεί για 41 χρόνια. Θα πρέπει να ενημερώσετε και ταυτόχρονα να σεβαστείτε το λαό της Κύπρος, τους 4.000 νεκρούς, τους 1.619 αγνοούμενους και τους 200.000 πρόσφυγες από έναν πληθυσμό 600.000.

Θα πρέπει να ακυρώσετε την επίσκεψη σας, όπως έκανε η συνάδελφος σας Jenifer Lopez και άλλοι καλλιτέχνες όταν ενημερώθηκαν για την κατάσταση.

Στη χώρα μου, παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, το νησί χωρίζεται στα δύο και εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού. Ο ένοικος δεν σέβεται την κουλτούρα των όσων αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα. Οι εκκλησίες μας λεηλατήθηκαν, έγιναν στάβλοι, ή χώροι διασκέδασης.

Χιλιάδες έποικοι έχουν εγκατασταθεί σε αυτό το τμήμα της χώρας, με την Τουρκία να αλλάζει τη δημογραφία της Κύπρου. Είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας αγαπητή Λάρα.

Κυρία Φαμπιάν η Κύπρος βρίσκεται υπό κατοχή. Θα υποστηρίξετε τους εισβολείς που μας δολοφόνησαν και αν πραγματικά πιστεύετε ότι με αυτή την πράξη, ή με τη φωνή σας, θα ενοποιήσετε τη χώρα λανθάνεστε.

Με αυτόν τον τρόπο θα συμμετάσχετε σε μία πολιτική προπαγάνδα που έχει ετοιμάσει η Τουρκία και η μαριονέτα της, επιχειρώντας να ασκήσει πίεση και να αποκτήσει έτσι την αναγνώριση του κράτους μαριονέτα.

Αν πραγματικά επιθυμείτε να στηρίξετε τα ανθρώπινα δικαιώματα, εάν πραγματικά επιθυμείτε να τραγουδήσετε για την ειρήνη, είστε ευπρόσδεκτη στη χώρα μου, αλλά να έρθετε από το αεροδρόμιο, ή  το νόμιμο λιμάνι της Κύπρου και αν θέλετε να στηρίξετε τον αγώνα μας για την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ευρωπαϊκής Κύπρου, για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του προβλήματος, να είστε έτοιμη να τραγουδήσετε στη Σαλαμίνα μετά την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων.

Η χώρα σας το Βέλγιο είχε καταληφθεί από τους Ναζί. Ρωτήστε τον πατέρα, ή τον παππού σας, αν ήταν ευχαριστημένοι και αισθάνονται ότι ένας καλλιτέχνης θα πρέπει να τραγουδήσει για τη στήριξη των κατακτητών.

Σκεφτείτε τα συναισθήματα όλων όσων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τον τουρκικό στρατό, ένας στρατός μιας κυβέρνησης που επιβάλλει την μετακίνηση πληθυσμών.

Ευρυδίκη Θεοκλέους.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top