ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική συζήτηση Δημοκρατικού Συναγερμού με εμπειρογνώμονες για την άμυνα και την ασφάλεια

 Πολιτική συζήτηση Δημοκρατικού Συναγερμού με εμπειρογνώμονες για την άμυνα και την ασφάλεια

Με τη συμμετοχή του Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, του Αναπληρωτή Προέδρου κ. Χάρη Γεωργιάδη, του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, βουλευτών, διεθνολόγων καθώς και μελών της Ομάδας Παραγωγής Πολιτικής για την άμυνα, έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού συζήτηση με αντικείμενο την άμυνα και την ασφάλεια στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο συντονιστής της Ομάδας Παραγωγής Πολιτικής για την Άμυνα, Αντιστράτηγος ε.α. κ. Αντρέας Πενταράς έθεσε το διεθνές πλαίσιο για την άμυνα και τα όσα προνοούνται στον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ευρύτερα εντός των προνοιών του διεθνούς δικαίου. Σημαίνουσα θέση ευρύτερα στη συζήτηση είχε και το κυπριακό στο διεθνές δίκαιο με τον κ. Πενταρά να προχωρά και σε μια ιστορική ανασκόπηση του ζητήματος μέσα και από τις συνθήκες εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα ενώ αναλύθηκαν από πλευράς του και τα όσα αφορούν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και πως αυτές διαμορφώνουν τις εξελίξεις.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Πετρίδης από την πλευρά του στάθηκε στην πορεία που πλέον ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς τη στρατηγική της αυτονομία, πάντα σε συνδυασμό και με τις αποστολές του ΝΑΤΟ, ενώ επιπρόσθετα ανέλυσε και τη θέση της Κύπρου.

Στη συζήτηση την οποία συντόνισε η συντονίστρια των Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής του ΔΗΣΥ κ. Ξένια Κωνσταντίνου, συμμετείχαν ενεργά τα μέλη της Ομάδας Παραγωγής Πολιτικής για την Άμυνα καταθέτοντας τις δικές τους σκέψεις και εισηγήσεις τόσο για τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία και τις διεθνείς προεκτάσεις όσο και για την περίπτωση της Κύπρου.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κατά τη διάρκεια της δικής του τοποθέτησης προχώρησε σε μια πολιτική ανάλυση της κατάστασης πραγμάτων για την Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι εκ των πραγμάτων πλέον η Ευρώπη αλλάζει πορεία και ότι ήδη έχει στη διάθεσή της τα πολιτικά εργαλεία που απαιτούνται ώστε η δημιουργία ευρωστρατού καθώς και μίας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας καθίσταται αναγκαιότητα στο νέο περιβάλλον όπως διαμορφώνεται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top