ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική συζήτηση Δημοκρατικού Συναγερμού με εμπειρογνώμονες για την άμυνα και την ασφάλεια

 Πολιτική συζήτηση Δημοκρατικού Συναγερμού με εμπειρογνώμονες για την άμυνα και την ασφάλεια

Με τη συμμετοχή του Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, του Αναπληρωτή Προέδρου κ. Χάρη Γεωργιάδη, του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, βουλευτών, διεθνολόγων καθώς και μελών της Ομάδας Παραγωγής Πολιτικής για την άμυνα, έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού συζήτηση με αντικείμενο την άμυνα και την ασφάλεια στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο συντονιστής της Ομάδας Παραγωγής Πολιτικής για την Άμυνα, Αντιστράτηγος ε.α. κ. Αντρέας Πενταράς έθεσε το διεθνές πλαίσιο για την άμυνα και τα όσα προνοούνται στον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ευρύτερα εντός των προνοιών του διεθνούς δικαίου. Σημαίνουσα θέση ευρύτερα στη συζήτηση είχε και το κυπριακό στο διεθνές δίκαιο με τον κ. Πενταρά να προχωρά και σε μια ιστορική ανασκόπηση του ζητήματος μέσα και από τις συνθήκες εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα ενώ αναλύθηκαν από πλευράς του και τα όσα αφορούν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και πως αυτές διαμορφώνουν τις εξελίξεις.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Πετρίδης από την πλευρά του στάθηκε στην πορεία που πλέον ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς τη στρατηγική της αυτονομία, πάντα σε συνδυασμό και με τις αποστολές του ΝΑΤΟ, ενώ επιπρόσθετα ανέλυσε και τη θέση της Κύπρου.

Στη συζήτηση την οποία συντόνισε η συντονίστρια των Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής του ΔΗΣΥ κ. Ξένια Κωνσταντίνου, συμμετείχαν ενεργά τα μέλη της Ομάδας Παραγωγής Πολιτικής για την Άμυνα καταθέτοντας τις δικές τους σκέψεις και εισηγήσεις τόσο για τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία και τις διεθνείς προεκτάσεις όσο και για την περίπτωση της Κύπρου.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κατά τη διάρκεια της δικής του τοποθέτησης προχώρησε σε μια πολιτική ανάλυση της κατάστασης πραγμάτων για την Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι εκ των πραγμάτων πλέον η Ευρώπη αλλάζει πορεία και ότι ήδη έχει στη διάθεσή της τα πολιτικά εργαλεία που απαιτούνται ώστε η δημιουργία ευρωστρατού καθώς και μίας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας καθίσταται αναγκαιότητα στο νέο περιβάλλον όπως διαμορφώνεται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκάλυψη: Ποιοι αποφάσισαν το «μπάζωμα στα Τέμπη» - Η άγνωστη σύσκεψη

Βροχές και καταιγίδα στο... μενού - Ποιες περιοχές επηρεάζονται και πότε

Μέχρι ποια ηλικία λαμβάνουν επίδομα τέκνου για αγόρια και μέχρι ποια για κορίτσια; Τι ισχύει για ΑμεΑ;

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα

Ιλάειρα Ζήση: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η εγκυμονούσα σύζυγος του Μαυρίκιου ΜαυρικίουΕυρωεκλογές: Τελικές αναμετρήσεις - Αλλάζει η κομματική σκακιέρα - Η αποκαθήλωση του ΔΗΚΟ

Ευρωεκλογές: Τελικές αναμετρήσεις - Αλλάζει η κομματική σκακιέρα - Η αποκαθήλωση του ΔΗΚΟ

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το θέμα της πρωτιάς ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα κόψει πρώτο το νήμα την νύχτα της 9ης Ιουνίου. Στην πορεία, τα πράγματα άλλαξαν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top