ΠτΔ: «Επιτακτική η εκστρατεία για παγκόσμια αναγνώριση της αρμένικης γενοκτονίας»

ΠτΔ: «Επιτακτική η εκστρατεία για παγκόσμια αναγνώριση της αρμένικης γενοκτονίας»

Είναι πιο επιτακτική από ποτέ η εκστρατεία για παγκόσμια αναγνώριση της αρμένικης γενοκτονίας, λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

«Μαζί με τους αδερφούς Αρμενίους συνεχίζουμε τον αγώνα. Η μνήμη της φρικτής γενοκτονίας πρέπει να παραμείνει ζωντανή. Η κραυγή ‘ποτέ ξανά’, είναι σήμερα επίκαιρη περισσότερο από ποτέ» γράφει ο Πρόεδρος, σε μήνυμά του στο twitter για την 24η Απριλίου, Ημέρα Μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας. 

«Είναι πιο επιτακτική από ποτέ η εκστρατεία για παγκόσμια αναγνώριση της Αρμένικης γενοκτονίας» σημειώνει καταληκτικά.

Τη δέσμευση της Λευκωσίας να προωθήσει την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας επιβεβαιώνει και το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Υποκλινόμαστε στη μνήμη των θυμάτων της αρμενικής Γενοκτονίας» αναφέρεται σε μήνυμα στον λογαριασμό του Υπουργείου στο twitter.

Προστίθεται ότι «η Κύπρος  επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να προωθήσει την αναγνώριση της αλήθειας, την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και την πρόληψη νέων γενοκτονιών και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Προσδοκίες για συζήτηση της ουσίας του κυπριακού στην πενταμερή της Νέας Υόρκης-Σύνδεση του κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά

Κυπριακό: Προσδοκίες για συζήτηση της ουσίας του κυπριακού στην πενταμερή της Νέας Υόρκης-Σύνδεση του κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά

Η Λευκωσία βλέπει επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου στην άτυπη διάσκεψη της Νέας Υόρκης τον Ιούλιο. Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος την Τετάρτη, λέγοντας ότι τόσο η σύνθεση της άτυπης διάσκεψης, αλλά και η δουλειά που έχει προηγηθεί από τον περασμένο Μάρτιο, δίνουν τη δυνατότητα για να προχωρήσει η συζήτηση και επί της ουσίας του κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE