ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Επιτακτική η εκστρατεία για παγκόσμια αναγνώριση της αρμένικης γενοκτονίας»

ΠτΔ: «Επιτακτική η εκστρατεία για παγκόσμια αναγνώριση της αρμένικης γενοκτονίας»

Είναι πιο επιτακτική από ποτέ η εκστρατεία για παγκόσμια αναγνώριση της αρμένικης γενοκτονίας, λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

«Μαζί με τους αδερφούς Αρμενίους συνεχίζουμε τον αγώνα. Η μνήμη της φρικτής γενοκτονίας πρέπει να παραμείνει ζωντανή. Η κραυγή ‘ποτέ ξανά’, είναι σήμερα επίκαιρη περισσότερο από ποτέ» γράφει ο Πρόεδρος, σε μήνυμά του στο twitter για την 24η Απριλίου, Ημέρα Μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας. 

«Είναι πιο επιτακτική από ποτέ η εκστρατεία για παγκόσμια αναγνώριση της Αρμένικης γενοκτονίας» σημειώνει καταληκτικά.

Τη δέσμευση της Λευκωσίας να προωθήσει την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας επιβεβαιώνει και το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Υποκλινόμαστε στη μνήμη των θυμάτων της αρμενικής Γενοκτονίας» αναφέρεται σε μήνυμα στον λογαριασμό του Υπουργείου στο twitter.

Προστίθεται ότι «η Κύπρος  επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να προωθήσει την αναγνώριση της αλήθειας, την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και την πρόληψη νέων γενοκτονιών και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top