ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το νέο «υπουργικό συμβούλιο» ανακοίνωσε στα κατεχόμενα ο «πρωθυπουργός» Φαϊζ Σουτζούογλου

Το νέο «υπουργικό συμβούλιο» ανακοίνωσε στα κατεχόμενα ο «πρωθυπουργός» Φαϊζ Σουτζούογλου

Το νέο «υπουργικό συμβούλιο» ανακοίνωσε τη Δευτέρα στα κατεχόμενα ο «πρωθυπουργός» Φαϊζ Σουτζούογλου μετά την έγκρισή του από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.

Τη λίστα με τα ονόματα υπέβαλε στον Τατάρ ο Σουτζούογλου, ο οποίος είναι ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Ο Σουτζούογλου ανακοίνωσε το νέο «υπουργικό συμβούλιο» έπειτα από συνάντηση με τον Τατάρ.

Το νέο «υπουργικό» απαρτίζεται από τον Φαϊζ Σουτζούογλου ως «πρωθυπουργό», και τον Φικρί Ατάογλου ως «αναπληρωτή πρωθυπουργό» και «υπουργό τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος».

Ο Ερχάν Αρικλί είναι «υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών», ενώ ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είναι «υπουργός εξωτερικών».

Ο Ολγκούν Αμτσάογλου είναι «υπουργός οικονομικών», ο Ουνάλ Ουστέλ «υπουργός εσωτερικών», ο Ναζίμ Τσαβούσογλου «υπουργός παιδείας», ο Κουτλού Εβρέν «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», ο Αλί Πιλλί «υπουργός υγείας», ο Ντουρσούν Ογούζ «υπουργός γεωργίας και φυσικών πόρων» και ο Χασάν Τατσόι «υπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων.»

Πρώτα θα διαβαστεί στη «βουλή» η λίστα ονομάτων του «υπουργικού συμβουλίου» και στη συνέχεια το «κυβερνητικό πρόγραμμα» πριν να δοθεί η «ψήφος εμπιστοσύνης».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

«Τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις αναμένονται σύντομα, μαζί με σειρά νομοθετημάτων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top