ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχίζει τις επαφές του στην Εσθονία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Αρχίζει τις επαφές του στην Εσθονία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αρχίζει σήμερα Πέμπτη τις επαφές του στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Όπως έχει δηλώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, κατά τις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ηγεσία της Εσθονίας θα συζητηθούν το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, το Μεταναστευτικό, θέματα ενεργειακής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδη με την Εσθονή Πρωθυπουργό θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης για τα θέματα της ψηφιακής διακυβέρνησης και της κυβερνοασφάλειας.

Ο κ. Πελεκάνος υπογράμμισε πως τα θέματα αυτά είναι ψηλά στις προτεραιότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας. "Και είναι για αυτό τον λόγο άλλωστε που ένα ποσοστό της τάξης του 23% του συνολικού ποσού που αναλογεί στην Κυπριακή Δημοκρατία από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέσω του Σχεδίου ‘Κύπρος-Το Αύριο’ θα δοθεί για αυτό τον σκοπό, της μετάβασης σε μια ψηφιακή διακυβέρνηση, ώστε το όφελος να μετακυλίεται προς όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις", είπε.

Με βάση το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει θα τύχουν επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Εσθονίας Alar Karis στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Στις 1145 ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο του Ταλίν Mihhail Kolvart, ενώ στις 1240 θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Βουλής της Εσθονίας Juri Ratas.

Το βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυπριακή αντιπροσωπεία θα παρακαθίσουν σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ιδίου και της συζύγου του το προεδρικό ζεύγος της Εσθονίας.

Τον Πρόεδρο Αναστασίαδη συνοδεύουν, όπως ανακοινώθηκε, εκτός από τον κ. Πελεκάνο, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κυριάκος Κούσιος, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top