ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη στάση αρχών της Νορβηγίας στο Κυπριακό επαναβεβαίωσε ο Πρέσβης της χώρας σε συνάντησή του με Πρόεδρο Βουλής

Τη στάση αρχών της Νορβηγίας στο Κυπριακό επαναβεβαίωσε ο Πρέσβης της χώρας σε συνάντησή του με Πρόεδρο Βουλής

Τη στάση αρχών που τηρεί η Νορβηγία όσον αφορά το Κυπριακό επαναβεβαίωσε ο Πρέσβης της χώρας στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, Frode Overland Andersen, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα με την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας του στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκαν οι σχέσεις φιλίας μεταξύ Κύπρου και Νορβηγίας βάσει κοινών αρχών και αξιών. Εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοβουλίων, τόσο στο διμερές όσο και στο πολυμερές επίπεδο.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινή εκτίμηση για τις θέσεις αρχών που τηρεί η Νορβηγία όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και στις προσπάθειες επίλυσής του. Η κα. Δημητρίου τόνισε ότι προτεραιότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο την επανένωση της Κύπρου σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της μετανάστευσης, η κα. Δημητρίου σημείωσε πως η Κύπρος δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό αιτητών ασύλου κατ’ αναλογίαν πληθυσμού μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεπεία της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία, η οποία συστηματικά διοχετεύει παράτυπους μετανάστες, μέσω των κατεχομένων στις περιοχές υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όσον αφορά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε τη σημασία προσήλωσης όλων των χωρών στις κοινές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν συλλογικά και με ενότητα οι πολύπλευρες επιπτώσεις της. Από την πλευρά του, ο κ. Andersen υπογράμμισε ότι η Νορβηγία ευθυγραμμίστηκε με τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας, ανεξαρτήτως των επιπτώσεων για τη χώρα του.

Εξάλλου, έγινε ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά θέματα ευρύτερου κοινού ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ισότητας των φύλων, την κλιματική κρίση και τη βέλτιστη αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Η κα. Δημητρίου σημείωσε ότι η Νορβηγία αποτελεί χώρα πρότυπο στα θέματα ισότητας των φύλων. Επισημαίνοντας την υποεκπροσώπηση των Κύπριων γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, η κα. Δημητρίου υπογράμμισε ότι η προώθηση της ενδυνάμωσης των γυναικών και της ισόρροπης εκπροσώπησής τους στην πολιτική ζωή συγκαταλέγεται στις άμεσες προτεραιότητες της Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευναςΥποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top