ΔΙΕΘΝΗ

Στην Οδησσό ο Σαρλ Μισέλ, σε καταφύγιο η συνάντηση με τον Ουκρανό πρωθυπουργό λόγω συναγερμού

Στην Οδησσό ο Σαρλ Μισέλ, σε καταφύγιο η συνάντηση με τον Ουκρανό πρωθυπουργό λόγω συναγερμού

Στην Οδησσό της Ουκρανίας βρέθηκε με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, όπου επισκέφθηκε το λιμάνι της Οδησσού και είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Ντένις Σμίχαλ.

Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό χρειάστηκε να διακοπεί μετά από συναγερμό καθώς η περιοχή της Οδησσού πλήγηκαν από πυραύλους, σύμφωνα με κοινοτική πηγή που ενημέρωσε τον Τύπο τις Βρυξέλλες. Η συνάντηση, όπως επεσήμανε η ίδια πηγή, συνεχίστηκε σε καταφύγιο.

Οι Μισέλ και Σμίχαλ, μαζί με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Κίεβο, συζήτησαν το πως η ΕΕ μπορεί να στηρίξει πιο αποτελεσματικά την Ουκρανία σε ανθρωπιστικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Κατά τις συζητήσεις υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα η σημασία της αντιμετώπισης των προκλήσεων ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ουκρανία, και συζητήθηκε η δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης το οποίο θα χρηματοδοτήσει την ανασυγκρότηση της χώρας μετά τον πόλεμο, προωθώντας επενδύσεις σε υποδομές και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται.

Κατά την επίσκεψη στο λιμάνι της πόλης, ο κ. Μισέλ διαπίστωσε από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις του πολέμου στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Ο ίδιος ο κ. Μισέλ ανάρτησε στο Twitter φωτογραφίες από τους τόνους σιτηρών που έχουν αποκλειστεί στο λιμάνι, και αναφέρθηκε στη ζημιά που ο αποκλεισμός της Ουκρανίας από την Μαύρη Θάλασσα προκαλεί όχι μόνο στην οικονομία της χώρας αλλά και την παροχή τροφίμων παγκοσμίως.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενημερώθηκε από τον επικεφαλής του Ουκρανικού πολεμικού ναυτικού για τις ζημιές που προκάλεσαν οι επιθέσεις των Ρώσων, και είδε από κοντά τις ζημιές σε οικιστικό κτήριο.

Ο κ. Μισέλ βιντεογράφησε επίσης το μήνυμα του για την 9η Μαΐου μπροστά από το κτήριο της όπερας της Οδησσού. Πρόθεση της επίσκεψης στην Οδησσό, σύμφωνα με την κοινοτική πηγή, ήταν η ανάδειξη της πόλης ως σημείου συνάντησης του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και της ιστορίας στο πλαίσιο της στήριξης της ΕΕ προς τον λαό της Ουκρανίας στον αγώνα κατά της Ρωσικής επιθετικότητας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top