ΔΙΕΘΝΗ

Επαναλαμβάνει ο Ερντογάν: «Δεν μπορούμε να πούμε "ναι" στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ»

Επαναλαμβάνει ο Ερντογάν: «Δεν μπορούμε να πούμε "ναι" στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ»

Δεν μπορούμε να πούμε «ναι» στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενώ κατηγόρησε και τη Γερμανία και τη Γαλλία λέγοντας ότι «οι τρομοκράτες του ΡΚΚ/YPG κάνουν διαδηλώσεις» σε αυτές τις χώρες. Κατηγόρησε γενικότερα τη Δύση ότι τους κρύβει και δεν τους εκδίδει στην Τουρκία. «Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως «είπαν ότι θεωρούν το PKK τρομοκρατική οργάνωση, οπότε γιατί δεν θεωρείτε το YPG (Κούρδοι Συρίας) τρομοκρατική οργάνωση; Το YPG είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που γεννήθηκε από το PKK. Ακόμη και οι ΗΠΑ τους δίνουν πολλές ευκαιρίες για διαπραγματεύσεις. Αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις κάνουν κάθε είδους διαδήλωση ειδικά στην Γερμανία, τη Σουηδία και την Γαλλία.

Τους τα είπαμε και σε διμερείς συναντήσεις και παρουσιάσαμε έγγραφα. Κοιτάξτε, αυτές είναι τρομοκρατικές οργανώσεις, τα εγκλήματά τους είναι προφανή», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Το γεγονός ότι έκαναν κέντρο τους το Καντίλ αναμφισβήτητα είναι ένδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατία, αλλά η Δύση δυστυχώς το κρύβει, είπε. Όταν λέμε ‘δώστε μας αυτούς τους τρομοκράτες’, δεν μας τους δίνουν, ανέφερε και είπε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που χρειάζεται.

O Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι «εφόσον διαθέτουμε έγγραφα και πληροφορίες για αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις, από τη στιγμή που γνωρίζουμε τις ευαισθησίες του ΝΑΤΟ κατά της τρομοκρατίας και από τη στιγμή που αναγνωρίζουμε ότι το ΝΑΤΟ είναι οργανισμός ασφαλείας, δεν μπορούμε να πούμε ‘ναι’ στην ένταξη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης στο ΝΑΤΟ. Το λέω για τη Σουηδία και για τη Φινλανδία. Αλλά και στα κοινοβούλια των περισσότερων κρατών-μελών της ΕΕ κάνουν ομιλίες και τους δίνουν βήμα ή τους προμηθεύουν με όπλα και πυρομαχικά».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top