ΔΙΕΘΝΗ

Κυριακίδου και Λέναρτσιτς: Ανακοίνωσαν ότι πάνω από 500 Ουκρανοί ασθενείς έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στην ΕΕ

Κυριακίδου και Λέναρτσιτς: Ανακοίνωσαν ότι πάνω από 500 Ουκρανοί ασθενείς έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στην ΕΕ

Πεντακόσιοι και πλέον Ουκρανοί ασθενείς που χρειάζονταν συνέχιση ιατρικής περίθαλψης ή επείγουσα νοσηλεία έχουν μέχρι στιγμής μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσαν η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου και ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς.

«Αυτή είναι η πραγματική ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη. Η ΕΕ κινητοποίησε μια πρωτοφανούς κλίμακας και ταχύτητας βοήθεια για τη στήριξη και την προστασία της Ουκρανίας και του λαού της», τόνισε σε σχετική δήλωση η Επίτροπος Κυριακίδου.

Οι ασθενείς έχουν μεταφερθεί από την Ουκρανία, τη Μολδαβία και γειτονικά τους κράτη μέλη της ΕΕ, σε κράτη μέλη της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, με τις κυριότερες χώρες υποδοχής μέχρι στιγμής να είναι το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία και η Σουηδία.

Η μεταφορά ασθενών γίνεται μέσω ειδικού ευρωπαϊκού συστήματος για τις ιατρικές μεταφορές που λειτουργεί στο πλαίσιο του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, που διασφαλίζει την ασφαλή διαβίβαση των δεδομένων των ασθενών χάρη στην ανταλλαγή ιατρικών αρχείων μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και αντίδρασης.

Ο μηχανισμός αυτός επιτρέπει επίσης στην Επιτροπή να ενημερώνει τις ουκρανικές αρχές για το πού έχουν μεταφερθεί οι ασθενείς στις χώρες της ΕΕ ή του ΕΟΧ.

«Δεδομένου ότι τα νοσοκομεία στην Ουκρανία και στις γειτονικές χώρες υφίστανται ολοένα και μεγαλύτερη πίεση, πρέπει να διασφαλίσουμε εξειδικευμένες θεραπείες, τόσο για τους ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις όσο και για τους τραυματίες κατά τη διάρκεια του πολέμου» ανέφερε με τη σειρά του ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεοΜήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top