ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του Υπ. Ενέργειας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - Τι συζητήθηκε

Συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του Υπ. Ενέργειας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - Τι συζητήθηκε

Στη σημασία της μεταρρύθμισης του ΠΟΕ της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για τις επιδοτήσεις αλιείας και την στήριξη της επισιτιστικής ασφάλειας επικεντρώθηκε στην τοποθέτησή του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Μάριος Παναγίδης, μιλώντας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο την Παρασκευή, σε σύνθεση Υπουργών Εμπορίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν οι προετοιμασίες για την 12η Υπουργική Διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου στη Γενεύη.

Σε παρέμβασή του, ο κ. Παναγίδης αναγνώρισε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ΠΟΕ και τόνισε τη σημασία επίτευξης φιλόδοξων αποτελεσμάτων στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού να παραμένει κύρια προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόνισε περαιτέρω τη σημασία ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για τις επιδοτήσεις αλιείας, αλλά και της διαμόρφωσης ενός πλαισίου που να στηρίζει την επισιτιστική ασφάλεια, ένα κρίσιμο ζήτημα στην παρούσα συγκυρία, αναφέρει η ανακοίνωση.

Περαιτέρω, ο Γενικός Διευθυντής, αναφερόμενος στις εμπορικές σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ εξήρε τον ρόλο του Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας στην εμβάθυνση των εμπορικών και επενδυτικών διατλαντικών σχέσεων και υπογράμμισε τη σημασία οικοδόμησης θετικής ατζέντας με στόχο την επίτευξη αμοιβαία επωφελών αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι 27 Υπουργοί αντάλλαξαν επίσης απόψεις σε σχέση με την κατάσταση των σχέσεων ΕΕ-Κίνας, ενόψει και του επικείμενου Οικονομικού και Εμπορικού Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου ΕΕ-Κίνας.

Κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας, οι Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με τις τρέχουσες εμπορικές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με ιδιαίτερη έμφαση στη Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ινδία και Ινδονησία, αλλά και για την εφαρμογή των εμπορικών συμφωνιών που έχουν ολοκληρωθεί και τεθεί σε ισχύ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top