ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμπληρώνεται η τριάδα των βασικών διεκδικητών- Όλοι σε θέσεις μάχης

Συμπληρώνεται η τριάδα των βασικών διεκδικητών- Όλοι σε θέσεις μάχης

Με την τυπική -όπως όλα δείχνουν- επικύρωση της υποψηφιότητας Ανδρέα Μαυρογιάννη από την παγκύπρια συνδιάσκεψη την Κυριακή 5/6, το ΑΚΕΛ μπαίνει στην κούρσα των προεδρικών εκλογών και πλέον απομένουν οι αποφάσεις του ΔΗΚΟ, του μεγαλύτερου από τα υπόλοιπα κόμματα, ώστε να ολοκληρωθεί το σκηνικό για την εκλογική αναμέτρηση του 2023. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις που θέλουν το ΔΗΚΟ να στηρίζει την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη, τότε συμπληρώνεται και η τριάδα των βασικών διεκδικητών του ύπατου αξιώματος.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αναμένεται ότι θα λάβει το χρίσμα σε πανηγυρικό κλίμα από την παγκύπρια συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Φιλοξενία την Κυριακή, με τη συμμετοχή πέραν των χιλίων μελών. Στις 2.30 όλα θα έχουν τελειώσει και ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου θα δώσει το σύνθημα για την εκλογική μάχη. Τις αμέσως επόμενες μέρες ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αναμένεται να προβεί σε δήλωση με την οποία θα επισημοποιεί το ενδιαφέρον του να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών.

Από το πολιτικό ημερολόγιο της ερχόμενης εβδομάδας ξεχωρίζει ασφαλώς η πρώτη επίσημη συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Το απόγευμα της Δευτέρας ο ανεξάρτητος υποψήφιος θα μεταβεί στα γραφεία του ΔΗΚΟ για να συναντηθεί με τη γραμματεία του κόμματος με την οποία θα ανταλλάξει σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από τους πυλώνες πολιτικής που ετοιμάζει για το Κυπριακό, την οικονομία και τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα. Με δεδομένη τη θετική ανταπόκριση της οποίας έτυχε η εξαγγελία του Νίκου Χριστοδουλίδη από το ΔΗΚΟ, στη συνάντηση της Δευτέρας αναμένεται ότι θα μπουν στο τραπέζι τα διάφορα ζητήματα πολιτικής σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Για την ερχόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένες συναντήσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη με τους αρχηγούς της ΕΔΕΚ και του Κινήματος Οικολόγων.

«Θα περιμένουμε τις αποφάσεις των άλλων δύο μεγάλων κομμάτων, του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ και θα απευθύνουμε πρόκληση και πρόσκληση σε αυτούς που θα υποστηριχθούν από τα δύο μεγάλα κόμματα, σε ένα δημόσιο διάλογο για να ακούσουν επιτέλους οι πολίτες, πολιτικές. Σε αυτό το μεγάλο διακύβευμα για τη χώρα μας, δεν θα επιτρέψουμε να πάμε απολιτίκ στην προεκλογική εκστρατεία», σχολίασε με νόημα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου. «Περιμένω αυτή την ώρα να τους έχω σε κοινό πάνελ να μου απαντήσουν πολιτικά αλλά και το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ να μου πουν πώς θα κάνουν την ανατροπή, υιοθετώντας υποψηφίους από αυτούς που κατηγορούσαν πριν από μερικούς μήνες ότι ήταν οι νεκροθάφτες του Κυπριακού και οι διεφθαρμένοι της πιο διεφθαρμένης Κυβέρνησης που είχε ποτέ ο τόπος. Ούτε το ένα εμείς υιοθετήσαμε, ούτε το άλλο. Αναμένουμε να μιλήσουμε πολιτικά. Δεν μπορούμε να βγάλουμε την προεκλογική κρυβόμενοι», ανέφερε, σχολιάζοντας το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται ενόψει προεδρικών εκλογών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top