ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Γονατίζει» τους καταναλωτές η ακρίβεια στα καύσιμα – «Κάποιος μου είπε βάλε μου 5 ευρώ βενζίνη για να πάω στα κατεχόμενα να γεμίσω»  

«Γονατίζει» τους καταναλωτές η ακρίβεια στα καύσιμα – «Κάποιος μου είπε βάλε μου 5 ευρώ βενζίνη για να πάω στα κατεχόμενα να γεμίσω»   

Για το θέμα της ακρίβειας και συγκεκριμένα για τα καύσιμα μίλησε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης καταναλωτών και ποιότητας ζωής, Λουκάς Αριστοδήμου στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα».

«Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έδειξε πολύ λογοδιάρροια αλλά και πολύ ανεπάρκεια. Ήταν τελείως απροετοίμαστη να χειριστεί το θέμα ώστε να διαχειριστεί την πετρελαϊκή και οικονομική κρίση που προέκυψε λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία», είπε ο κύριος Αριστοδήμου.

Παράλληλα υπέδειξε ότι οι τιμές του πετρελαίου μπρεντ δεν μειώνονται, με αποτέλεσμα σήμερα η τιμή του βαρελιού να είναι στα 120 δολάρια και οι πολίτες στα κράτη-μέλη να υποφέρουν από την ακρίβεια, ενώ τώρα ξεσπά και το θέμα του σιταριού.

Για το λόγο αυτό κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Δείτε το απόσπασμα:

Στον ALPHA, μίλησε και ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στον Άγιο Δομέτιο και συγκεκριμένα 1 χιλιόμετρο μακριά από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.

Ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται δραματική μείωση των οδηγών που ανεφοδιάζονται με καύσιμα ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ζητούν καύσιμα για μικρό χρηματικό ποσό προκειμένου να μεταβούν στα κατεχόμενα.

«Με αυτές τις απότομες αυξήσεις, η κίνηση πέφτει ακόμη παραπάνω και εμείς στέλνουμε τον κόσμο στα κατεχόμενα», είπε συγκεκριμένα.

«Από εκεί είναι πιο φθηνά και το πρόβλημα δεν μπορούμε να το λύσουμε εμείς σαν πρατηριούχοι, το κράτος πρέπει να το λύσει και να αποτρέψει τον κόσμο να πηγαίνει στα κατεχόμενα. Κάποιος μου είπε βάλε μου 5 ευρώ βενζίνη για να πάω στα κατεχόμενα να γεμίσω», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top