ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαντά για τα σχολεία της Λάρνακας το Υπ. Παιδείας – Τι διευκρινίζει

Απαντά για τα σχολεία της Λάρνακας το Υπ. Παιδείας – Τι διευκρινίζει

Σε διευκρινιστικές απαντήσεις προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα Τετάρτη, 8 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο, «ασχέτως της συμφωνίας που έγινε και υλοποιήθηκε για την απόκτηση του χώρου του Διανελλείου Γυμνασίου από το ΥΠΠΑΝ, δεν υπήρξε ποτέ πρόνοια στον Προϋπολογισμό ούτε περιλαμβάνεται η ανέγερση σχολείου στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2022-24 (το οποίο συγκροτήθηκε προ καιρού)», ενώ ταυτόχρονα πρόσθεσε πως, «ο χώρος εκείνος πράγματι αποκτήθηκε και κατέχεται από το ΥΠΠΑΝ, όπως και πολλοί άλλοι παγκυπρίως, με σκοπό την ανέγερση σχολείου. Ο σχεδιασμός για ανέγερση ενός σχολείου είναι όμως απόφαση που θα πρέπει να ενταχθεί στον ευρύτερο προγραμματισμό, ο οποίος βασίζεται στις ανάγκες και τις προβλέψεις που γίνονται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Υπουργείου, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθούνται γενικά».

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

Σχετικά με αναφορές για Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης στη Λάρνακα το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) γνωστοποιεί ότι:

Ασχέτως της συμφωνίας που έγινε και υλοποιήθηκε για την απόκτηση του χώρου του Διανελλείου Γυμνασίου από το ΥΠΠΑΝ, δεν υπήρξε ποτέ πρόνοια στον Προϋπολογισμό ούτε περιλαμβάνεται η ανέγερση σχολείου στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2022-24 (το οποίο συγκροτήθηκε προ καιρού).

Ο χώρος εκείνος πράγματι αποκτήθηκε και κατέχεται από το ΥΠΠΑΝ, όπως και πολλοί άλλοι παγκυπρίως, με σκοπό την ανέγερση σχολείου. Ο σχεδιασμός για ανέγερση ενός σχολείου είναι όμως απόφαση που θα πρέπει να ενταχθεί στον ευρύτερο προγραμματισμό, ο οποίος βασίζεται στις ανάγκες και τις προβλέψεις που γίνονται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Υπουργείου, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθούνται γενικά.

Επομένως, δεν μπορεί να συσχετίζεται ούτε η απόφαση για απόκτηση του χώρου ούτε οι εργασίες για την ενδεικνυόμενη συντήρηση άλλου σχολείου με το αίτημα που διατυπώνεται για ανέγερση σχολείου στον συγκεκριμένο χώρο. Το γεγονός ότι στους μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς του ΥΠΠΑΝ περιλαμβάνεται και ανέγερση σχολείου στον συγκεκριμένο χώρο του πρώην Διανέλλειου, δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να αντιμετωπισθεί η επιτακτική ανάγκη για αναβάθμιση του Γυμνασίου Δροσιάς, που αποτελεί και δικαιολογημένο αίτημα όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Όσον αφορά στην κατεδάφιση των παλιών κτηρίων, ως γνωστόν, έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για κατεδάφισή τους με διατήρηση του μέρους της πρόσοψης που χαρακτηρίζεται ως «Προπύλαια» και αυτός βρίσκεται στο στάδιο της ανάθεσης του έργου. Τα διαδικαστικά προβλήματα που προέκυψαν στη διαδικασία της ανάθεσης αντιμετωπίζονται με σκοπό να επιλυθούν το συντομότερο.

Παρεμφερώς σημειώνεται ότι στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας ολοκληρώνονται εργασίες συντήρησης με κονδύλι πέραν των 150.000 ευρώ. Οι εργασίες που ολοκληρώθηκαν στο πλαίσιο των σχεδιασμών είναι αυτές που περιλαμβάνονται στο συμβόλαιο και έχουν συμφωνηθεί με τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας. Επομένως, αναφερόμενοι σε παρατηρήσεις που γίνονται από το Σύνδεσμο Γονέων και έχουν δει το φως της δημοσιότητας, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να γίνονται συνεννοήσεις και με τη Σχολική Εφορεία. Η βελτίωση των σχολικών κτηρίων είναι μια συνεχής διαδικασία και ως εκ τούτου θα μελετηθεί και η περαιτέρω βελτίωση του συγκεκριμένου σχολείου σε αυτό τον χώρο.

Σχετικά με το ζήτημα που εγείρεται και έχει επίσης δει το φως της δημοσιότητας, για ανέγερση Αίθουσας Πολλαπλής Χρήσης στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, εκτός του ότι το πρόγραμμα ανέγερσης Αιθουσών Πολλαπλής Χρήσης σε λύκεια έχει ανασταλεί, στο συγκεκριμένο σχολείο ο περιορισμένος χώρος δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο.

Σημειώνεται επιπρόσθετα ότι ξεκίνησαν εργασίες αντισεισμικής αναβάθμισης του Ευρυβιάδειου Γυμνασίου με κονδύλι 5.150.000 ευρώ και προγραμματίζεται επέκταση μικρής κλίμακας στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου με κονδύλι 150.000 ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top